MARATONAC se priprema za GINISA

Lokalne vesti - Subota 20.10.2018 - 10:31

U svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, u subotu od 17 sati biće predstavljeni film i knjiga o Goranu Nikoliću, maratoncu, paraolimpijcu i kandidatu za Ginisovu knjigu rekorda.

Goran Nikolić u Vranju na jednoj od 55 maraatonskih trka FOTO: D. Ristić/OK Radio Goran Nikolić u Vranju na jednoj od 55 maraatonskih trka FOTO: D. Ristić/OK Radio
Goran Nikolić je slabovidi sportista iz Kragujevca, koji je istrčao 55 uzastopnih maratonskih trka za 55 dana, a tokom trčanja je imao veliku tehničku i organizacionu podršku Rotari Distrikta 2483
 
O nesvakidašnjem poduhvatu ovog atletičara snimljen je film i objavljena knjiga, oboje u produkciji Delta Fondacije, koja Gorana prati godinama unazad.
 
Film „Otvorenih očiju“ režirao je Marko Novaković, dok je knjigu „Maratonac“ zajedno sa Goranom Nikolićem priredio Aleksandar Bojić.
 
Knjiga „Maratonac“ i film „Otvorenih očiju“ biće predstavljeni u svim gradovima u kojima je Goran trčao svojih 55 maratona, kroz razgovor o knjizi i projekciju filma. 
 
Ovaj kulturni događaj istovremeno ima i humanitarni karakter, jer članovi Rotari klubova i njihovi prijatelji prikupljaju sredstva za podršku razvoju sporta osoba sa invaliditetom, odnosno za pripreme mladih paraolimpijaca u specijalizovanom Centru „Iskra“ za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.
 
Goran je spreman za novi izazov kojim će ući u Ginisovu knjigu rekorda
 
On planira da za 77 dana istrči 77 uzastopnih maratona, koji će biti organizovan u prvoj polovini 2019. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, uz podršku Srpske pravoslavne crkve.
 
Predstavljanje filma i knjige u Vranju organizuje Rotari klub Vranje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: