Masovna epidemija u Hanu

Lokalne vesti - Petak 19.10.2012 - 15:35

Do petka u podne u Vladičinom Hanu je identifikovano 40 obolelih i osam hospitalizovanih pacijenata od epidemije nepoznatog uzročnika, dok se broj obolelih gradjana još utvrdjuje.

Vladičin Han Vladičin Han

- Ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Vranja su na terenu, tako da je epidemija pod stalnim nadzorom - kaže se u saopštenju ove zdravstvene ustanove koje je potpisala direktorka Eržika Antić.

- U ovom trenutku još ne znamo da li je uzročnik epidemije bakterija ili virus, a bolest se manifestuje temperaturom od 41 do 42 stepena, mučninom, gadjenjem, povraćanjem i krvavom stolicom - kazala je za Tanjug direktorka Antić.

Ona je takodje kazala da su na terenu trenutno prisutni „aktivan epidemiološki nadzor i epidemiološko ispitivanje i istraživanje“ nad pacijentima kako u njihovim porodicama, tako i u Domu zdravlja gde se bolesni prijavljuju.

Doktor Goran Ristić, specijalista epidemiolog, načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da su u ovom trenutku preduzete sve potrebne mere kako bi se što pre otkrio uzročnik, a epidemija tako zaustavila.

- Obavestili smo sve nadležne o situaciji u Vladičinom Hanu, a naše stručne ekipe intenzivno rade na otkrivanju uzročnika - kaže Ristić.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović kaže da su svi oboleli, šestoro dece i pet odraslih, zbrinuti ambulantno i da je njihovo stanje stabilno.

- Svi oboleli su iz Ulice Vladike Pajsija i zbrinuti su ambulantno. Oni su, izgleda, svi pili vodu iz jednog bunara. Što je najvažnije, sada je situacija pod kontrolom - rekao je predsednik Mladenović.

Prema informacijama iz Zdravstvenog centra u Vranju, Bolnice u Surdulici i Domu zdravlja u Vladičinom Hanu, stanje obolelih je stabilno i pod kontrolom.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: