Masovna hapšenja zbog krijumčarenja migranata

Lokalne vesti - Petak 20.09.2019 - 17:19

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Žandarmerija i policija u Vranju uhapsile su osmoro osumnjičenih za krijumčarenje ljudi.

Uhapšeno osmoro osumnjičenih FOTO: Printscreen/ilustracija Uhapšeno osmoro osumnjičenih FOTO: Printscreen/ilustracija
Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
 
U saopštenju MUP-a se navodi da se uhapšeni T. R. (24) sumnjiči da je organizator.
 
Uhapšeni su i R. V. (44), L. I. (20), R. R. (22), L. Dž. (21), Lj. R. (19), P. I. (42) i D. N. (22), dok je za isto krivično delo osumnjičen i Đ. F. (25) koji je uhapšen ranije i nalazi se u pritvoru u Nišu.
 
Sumnja se da su pripadnici ove kriminalne grupe od februara do maja ove godine organizovali prihvat iregularnih migranata koji su na nedozvoljen način iz Severne Makedonije ušli u Srbiju, kao i da su omogućili njihov nedozvoljen boravak na teritoriji Preševa i tranzit do Beograda.
 
Oni su, kako se sumnja, za te radnje od migranata uzimali novac, koji su međusobno delili.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: