Mehmeti: Ramina politika SRPSKO-ALBANSKOG BRATSTVA ne pomaže Albancima u Preševu

Lokalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 14:10

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje „mini Šengena“.

Edi Rama FOTO: EPA/Pavel Supemak Edi Rama FOTO: EPA/Pavel Supemak
Politički analitičar Kim Mehmeti je ocenio da je Rama, zbog „jačanja albansko-srpskog bratstva“, spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.
 
Kako navodi prištinski portal Insajderi, Mehmeti je oceno da je projekat „mini balkanskog Šengena” štetan za nacionalne interese Albanaca
 
Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu, niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo onlajn.
 
Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje – kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.
 
Odustanimo i od nezavisnosti Kosova, ispunimo im želju. 
 
Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova – zaključio je Mehmeti.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: