Mere energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova-uručenje ugovora

Lokalne vesti - Četvrtak 06.10.2022 - 13:19

U sali Skupštine grada, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uručio je ugovore građanima koji su učestvovali na Javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Reč je o merama koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.
 
Tom prilikom, gradonačelnik se zahvalio građanima na učestvovanju u projektu unapređenja mera energetske efikasnosti, koje lokalna samouprava realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. ,,Veoma je važno  razvijanje  svesti o neophodnosti unapređenja mera energetske efikasnosti, jer se na taj način se smanjuje potrošnja električne i toplotne energije, a istovremeno čuva životna sredina. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike za ovu godinu opredelili su blizu 12,5 miliona dinara za subvencionisanje pet mera energetske efikasnosti na porodičnim objektima i stanovima. Ono što je veoma važno je da što veći broj građana učestvuje u projektima energetske sanacije i da svi zajedno preduzimamo mere na unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine”, rekao je gradonačelnik.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: