Mere u Surdulici za ZAŠTITU OD PANDEMIJE

Lokalne vesti - Utorak 17.03.2020 - 09:10

Opštinski štab Surdulice za vanredne situacije održao je sastanak, kada su usvojene i mere u skladu sa uputsvima Vlade Srbije o funckionisanju opštinskih institucija, a povodom vanrednog stanja koje je sinoć stupilo na snagu.

Centar Surdulice, arhivska fotografija. Foto: S.Tasić/OK Radio Centar Surdulice, arhivska fotografija. Foto: S.Tasić/OK Radio

Sve institucije će u narednim danima funkcionisati u skladu sa preporukama nadležnih organa, a poslodavci se pozivaju da u maksimalnoj meri svim svojim zaposlenima omoguće rad od kuće. Ukoliko rad od kuće nije moguć, proces rada treba organizovati tako da se strogo poštuju sve higijensko-tehničke mere za sprečavanje širenja zaraze - ograničen broj ljudi u prostoriji i korišćenje zaštitnih maski.

Doneta je preporuka o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova..), o organizovanju procesa rada u opštinskoj upravi.

Najstarijim i najugroženijim građanima od juče je na raspolaganju i volonterski servis „Naša Surdulica za sve“. Broj telefona Udruženja  na koji se mogu javiti zainteresovani građani  je 069 688 055.

Opštinski štab Surdulice za vanredne situacije će biti u stalnom zasedanju i preduzimaće odgovarajuće mere u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

Neće biti nikakvih stranačkih  aktivnosti i promocija. Svi aktivisti koji će pomagati građanima imaće obeležja opštine Surdulica, Crvenog krsta i uduženja „Naša Surdulica za sve“.

- Do sada na teritoriji opštine Surdulica nije registrovan slučaj zaraze korona virusom.Osnovnih životnih namirnica, lekova, kao i sredstava za higijenu ima dovoljno i nema potrebe za panikom i stvaranjem zaliha. Imamo dovoljno i zaštitne opreme za pacijente i zdravstvene radnike.

Molim sve građane Surdulice da pokažu ozbiljnost,  da preuzmu odgovornost i da se ponašaju u skladu sa preporukama lekara i da poštuju donete mere. Sada imamo samo jedan zadatak, da sačuvamo zdravlje svih nas! Jedino zajedno možemo da adekvatno odgovorimo na ovaj izazov
- izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Kosta
18.03.2020. , 15:55
Kako sa mesnim zajednicama u opstini Surdulica,koje su voljom pojedinca skoro ukinute I nefunkcionisu a sada upravo se trazi njihova uloga u ovakvim vanrednim situacijama.kada treba pomoci starackim domacinstvima mladih nema