Mesec dana bez škole? Ružić o datumu početka RASPUSTA

Lokalne vesti - Ponedeljak 23.11.2020 - 11:59

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da se pominje ideja da se ujednače školski kalendari AP Vojvodine sa ostatkom Srbije u pogledu raspusta i da on traje od 21. decembra do 20. januara, kako bi se pokrili svi praznici.

Škole se za sada ne zatvaraju FOTO: D.Ristić/OK Radio Škole se za sada ne zatvaraju FOTO: D.Ristić/OK Radio
Ružić za RTS navodi da se škole za sada ne zatvaraju, ali da uvek postoji mogućnost prelaska na onlajn nastavu.
 
Ističe da je Krizni štab referentan za preporuke po pitanju rada škola, vlada, dodaje, donosi odluke, a lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu.
 
Ružić dodaje i da treba razdvojiti ono što se dešava u obrazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu i objašnjava:
 
- Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive, ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou - poručio je ministar Ružić.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
soki
23.11.2020. , 12:24
Očito nemaš pojma Ružiću.Roditelji zaraženi a deca im idu u školu,ko sav normalan svet.Nenormalno je da deca donose zarazu u školu a da direktori škola ćute.
Slavica Filipović
24.11.2020. , 15:35
Po mojoj slobodnoj a ne proizvoljnoj proceni u Obrenovcu je polovina nastavnog kadra obolela ili u izolaciji,da ,šalji ljude na bolovanje a pošto poto da se održi nastava.Poštujem odluke ministra ali neka dođe on na teren pa nek utvrdi činjenično stanje.