Mesec FRANKOFONIJE: Francusko veče u O.Š. Svetozar Marković

Lokalne vesti - Utorak 02.04.2019 - 11:02

Učenici O.Š. "Svetozar Marković" iz Vranja sa profesorkama franscuskoj jezika održali su "Francusko veče" povodom Meseca frankofonije koji se u Srbiji obeležava četvrti put.

Muzika, basne, poezija... FOTO: O.Š. Muzika, basne, poezija... FOTO: O.Š. "Svetozar Marković"
Priredbu su pripremile profesorke francuskog jezika, OlgicaTasićVesna Đuriček Mladenović i Jelena Stanković.
 
Na "Francuskoj večeri" su nastupila dva školska hora, a na programu su, uz zvuke flaute, bile dramatizacija basne Žana d la Fontena, stihovi Šarla Bodlera i Žaka Prevera.
 
Kako je moda jedna od važnih odlika francuske kulture, učenici su organizovali i modnu reviju.
 
Na priredbi su izvedeni i stihovi mlade pesnikinje iz Vladičinog Hana, Ane Ilić, prevedeni na francuski jezik.
 
Uz saradnju trenera Joce Ristića iz škole fudbala "Prestiž" i vaspitačica Marine Atanasković i Snežane Sirmić iz  PU "Čarolija, "Francusko veče" je dobilo humanitarni karakter.
 
Prethodno su đaci O.Š. "Svetozar Marković" recitovali i pevali na francuskom jeziku građanima Vranja na nekoliko mesta u gradu.
 
Frankofonija je međunarodna organizacija koja predstavlja skup država, zemalja i regija koji koriste francuski kao nacionalni jezik, službeni jezik, jezik međunarodne komunikacije i kao radni jezik.
 
Svetske organizacije frankofonije je velika svetska zajednica koja u svom članstvu ima 88 država, odnosno 900 miliona ljudi, a Srbija je 2018. godine postala njen pridruženi član.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: