Meštani Žbevca obeležavaju Dan pobede nad fašizmom

Lokalne vesti - Četvrtak 09.05.2024 - 09:52

U petak, meštani sela Žbevac u opštini Bujanovac, prigodnim programom će obeležiti 79-u godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom retu.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Svečanost obeležavanja Dan pobede organizuju Savet Mesne zajednice i Osnovna škola „Dragomir Trajković“ uz pomoć i podršku Crkve Svete Trojice i Šahovskog kluba „Paul Keres“ iz Žbevca.

Centralna svečanost biće priređena u 10 časova pore Spomen česme, na kojoj su uklesana imena svih žrtava iz dva svetska rata iz Žbevca i okoline.

Učenike Osnovne škole, meštane i goste pozdraviće, i o značaju Dana pobede, govoriće predstavnici Mesne zajednice i Osnovne škole.

Organizatori sutrašnje svečanosti u Žbevcu kažu da će se program odvijati pod sloganom : „Moja majka, moja porodica, moja škola, moja hrišćanska vera,
moja Srbija, pamet i um, ljubav i poštovanje prema svim narodima - Dan pobede je dokaz da Srbi nisu genocidan narod“.

Poseban ton obeležavanju Dana pobede nad fašizmom daće učenici Osnovne škole „Dragomir Trajković“, sa svojim vršnjacima i nekoliko susednih škola.

Oni se spremaju da sutra pozdrave aktere fudbalske utakmice osnovaca iz Žbevca i Levosoja, kao i učesnike ekipnog brzopoteznog šahovskog turnira.


Dan pobede nad fašizmom, uglavnom se obeležava na nacionalnom nivou u zemljama pobednicama u Drugom svetskom ratu.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: