Meta poziva Albance iz Srbije da izađu na izbore

Lokalne vesti - Utorak 11.02.2020 - 12:36

Predsednik Albanije Ilir Meta pozvao je sve Albance u Srbiji da učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati krajem aprila.

Albanci u Preševu. Foto: S.Tasić/OK Radio Albanci u Preševu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Na parlamentarnim izborima u Srbiji, zakazanim za 26. april ove godine, ušestvovaće udruženo na jednoj izbornoj listi pet albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa.

U saopštenju za javnost Meta ukazuje se da će izlazak na izbore doprineti jačanju položaja Albanaca.

- Predsednik Meta ohrabruje sve političke snage u Preševskoj dolini i celokupno albansko stanovništvo gde god da žive u Srbiji, da učestvuju u izborima, da objedine stavove, kako bi maksimizovali svoju ulogu i doprinos budućim institucijama, na centralnom i lokalnom nivou - navodi se u saopštenju koje prenosi Koha.

Meta izražava uverenje da će masovno učešće Albanaca na opštim i lokalnim izborima garantovati jačanje glasa albanskog stanovništva u službi ispunjavanja njihovih legitimnih zahteva i prava u Srbiji.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: