Migranti ilegalno ulaze na jug Srbije BEZ ZDRAVSTVENE KONTROLE

Lokalne vesti - Petak 13.03.2020 - 10:23

Prema nezvaničnim informacijama žitelja Miratovca, u Srbiju je preko granice sa Severnom Makedonijom, ilegalnim putem, pre dva dana ušlo pedesetak migranata iz Avganistana, Sirije, Iraka i Alžira, piše dnevni list Danas.

Ilegalci zaobilaze kontrolu FOTO: AFP Ilegalci zaobilaze kontrolu FOTO: AFP
Novinar Danasa uočio je na Autobuskoj stanici u Vranju desetak migranata koji su put Beograda, krenuli autobusom, uredno kupivši karte za redovnu liniju Saobraćajnog preduzeća Kavim – Jedinstvo.
 
Pripadnici pogranične policije na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom, rekli su za Danas da je pojačana kontrola granice u čemu im pomažu kolege iz Mađarske, kao i da je prosek „legalnih ulazaka izmedju dvadeset i 30 lica“ koja se smeštaju u Prihvatni centar u Preševu gde ima dovoljno mesta.
 
Ne možemo zdravstveno kontrolisati migrante koji ilegalno, zaobilazeći zvanični granični prelaz ulaze u Srbiju
 
To povećava rizik od korona virusa, ali i drugih zaraznih bolesti. Tu smo nemoćni – kaže policijski izvora Danasa.
 
Na jugu Srbije postoje tri prihvatna centra za migrante. Jedan je u Preševu, drugi u Bujanovcu, a treći u Vranju
 
U sva ti prihvailišta postoji stalno dežurstvo predstavnika Komesarijata za izbeglice, a tu se nalazi preko 600 muškaraca, žena i dece migranata od kojih je vrlo mali broj zatražio azil u Srbiji.
OK Radio, Danas

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: