MIGRANTI šiju maske: Zajedno se borimo, radićemo sve što treba

Lokalne vesti - Utorak 31.03.2020 - 11:37

Migranti iz Sirije i drugih arapskih zemalja smešteni u Prihvatnom centru u Bujanovcu uputili su pre nekoliko dana pismo državnim vlastima u kojem navode da se stavljaju na raspolaganje za pružanje pomoći tokom vanrednog stanja, piše portal Bujanovačke.

Habib Soheli dnevno sašije do 40 maski FOTO: Komeserijat za izbeglice Habib Soheli dnevno sašije do 40 maski FOTO: Komeserijat za izbeglice
- Među nama ima bolničara, radnika, farmera, ali smo svi pre svega ljudi koji nude svaku vrstu pomoći za koju Vlada smatra da je potrebna – od medicinske, preko raznošenja robe ljudima u karantinu, do čišćenja ulica – poručili su migranti, potvrđeno je Bujanovačkim u Prihvatnom centru.
 
- Virus ne pravi razliku između domaćih građana i izbeglica, izato stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi - navodi se u pismu migranata.
 
Zbog situacije sa korona virusom u Srbiji, u bujanovačkom Prihvatnom centru je organizovano i šivenje zaštitnih maski.
 
Za to je zadužen majstor Habib Soheli iz Irana, koji dnevno sašije do 40 maski, kažu u Komesarijatu za izbeglice.
 
U Prihvatnom centru u Bujanovcu boravi oko 250 migranata.
 
Tražiocima azila i regularnim migrantima koji su smešteni u prihvatnim i centrima za azil privremeno je ograničeno kretanje odlukom Vlade Srbije od 17. marta.
 
Napuštanje prihvatnih centara moguće je samo u opravdanim slučajevima, kao što je odlazak kod lekara uz posebnu dozvolu Komesarijata.
OK Radio, Bujanovačke

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: