Migranti u protestu sa Kelebije prebačeni na JUG SRBIJE, Vulin: Ne damo da nas svađaju sa susedima

Lokalne vesti - Petak 07.02.2020 - 10:41

Više stotina migranata rano jutros odvezeno je sa Kelebije u prihvatne centre na jugu Srbije, a granični prelaz Kelebija-Tompa otvoren je u 7.00 sati za saobraćaj, saznaje Tanjug.

Krenuli u Nemačku, Mađari ih nisu pustili FOTO: AFP/ilustracija Krenuli u Nemačku, Mađari ih nisu pustili FOTO: AFP/ilustracija
Migranti, koji su od juče popodne, pa do kasno posle ponoći protestovali na graničnom prelazu Kelebija, odvezeni su sa tog prelaza. 
 
Prvi autobus sa migrantima krenuo je da graničnog prelaza Kelebija noćas oko dva sata posle ponoći i otišao u pravcu Subotice.
 
Nakon toga, konvoj od desetak autobusa krenuo je ka Y kraku, te se pretpostavlja da će migranti biti odvezeni u prihvatne centre na jugu Srbije, koji se nalaze u Preševu, Bujanovcu, Bosilegradu i Vranju.
 
Kako saznaje Tanjug, sve je proteklo mirno, bez incidenata.
 
Prelaz je bio zatvoren od juče od 16.00 sati kada je grupa, od oko 400 migranata došla do prelaza tražeći od mađarske policije da ih pusti na teritoriju EU.
 
Zajedno sa njima, u međuprostoru je bilo i 50-oro dece, od kojih je petnaestak stajalo ispred same kapije prema mađarskoj granici i na engleskom jeziku vikalo "Otvorite vrata", dok su neka deca uzvikivala "Hoćemo u Nemačku!".
 
Srbija će, kao i do sada, biti humana i organizovana, ali neće dozvoliti nikome da zloupotrebljava gostoprimstvo ovog naroda, da nas svađa sa našim susedima ili da čini bilo šta što je protivzakonito i što ometa svakodnevni život naših građana, poručio je sinoć ministar odbrane Aleksandar Vulin na graničnom prelazu Kelebija.
OK Radio, Tanjug, mediji

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: