MIGRANTSKA KRIZA u Donjem Vranju: Incident u prodavnici

Lokalne vesti - Sreda 10.07.2019 - 13:48

U petak uveče, ispred prodavnice u donjem delu grada, dogodio se incident kada je jedan od migranata koji boravi u prihvatnom centru u Vranju, navodno polno uznemiravao maloletnu devojčicu.

Danijela Stanković: Bezbednost nam je ugrožena FOTO: D. Ristić/OK Radio Danijela Stanković: Bezbednost nam je ugrožena FOTO: D. Ristić/OK Radio
Danijela Stanković, majka T.T. (13), tvrdi da je jedan od grupe migranata koji su trgovali u prodavnici, pokušao da njenu ćerku polno uznemiri.
 
- Verovatno pod uticajem alkohola, u sred prodavnice joj se udvarao, namigivao i dva puta je uhvatio za ruku
 
Moja ćerka se uznemirila i ja sam odmah reagovala i otišla u policiju da prijavim slučaj – kaže Danijela.
 
Kako OK Radio saznaje, policijska ekipa je vrlo brzo došla na lice mesta radi utvrđivanja činjenica i obavestila oba vranjska tužilaštva.
 
Daljim radom policije, devojčica je u Prihvatnom centru identifikovala migranta, državljana Pakistana J.M. (19) koji je priznao da je devojčicu uhvatio za ruku i pritom se izvinjavao njoj i njenoj majci.
 
Danijela kaže da tužilac, nakon toga, nije našao elemente krivičnog dela, zbog čega se ponovo obratila policiji i tražila reviziju postupka.
 
- Smatram da je bezbednost mog deteta, kao i druge dece, ugrožena i tražim zaštitu.
 
Zatražila sam reviziju istrage i želim da se pred višim istancama preispita rad službi koje su zadužene za našu bezbednost – kaže majka.
 
Prema njenim saznanjima, J.M. se više ne nalazi u Vranju, već je premesten u Prihvatni centar u Šidu.
 
Danijela Stanković se obratila i gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, koji je, dodaje ona, jedini reagovao na pravi način i odmah zakazao sastanak sa svim nadležnim službama i institucijama.
 
Kako je OK Radiju rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, u toku je predistražni postupak u kojem treba da se prikupe informacije i još jednom saslušaju akteri incidenta i svedoci.
 
Kako saznajemo, u prodavnici ne postoji video nadzor.
 
Danijela navodi i da su meštani donjeg dela grada uznemireni zbog incidenta i da su, čak, spremni da sami reaguju ukoliko se nešto slično ponovi.
 
Ona dodaje i da su neki od žitelja, ispred prodavnice u kojoj se dogodio incident, ranije stavili i tablu na kojoj je pisalo da migranti tu nisu dobrodošli.
 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo  zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stojan
10.07.2019. , 12:04
Mislim da Danijela malo preuveličava. Naravno da tužilac nema nikakvih elemenata krivičnog dela: dečko je malo stariji od devojčice (nije stariji čovek hoću da kažem) i namignuo joj je i uhvatio je za ruku, i šta sad? Seksualno uznemiravanje? Kako da ne... Mogu da se kladim da je majka taze razvedena. Ne kažem da su zlatni, ali ne treba da preuveličavamo ipak. Ako ćemo iskreno, oni treba da tuže tu prodavnicu (pa čak i opštinu itd.) za postavljanje te table sa zabranom zbog čistog rasizma što je inače takođe krivično delo.
Stojan
10.07.2019. , 12:07
Mislim da Danijela malo preuveličava. Naravno da tužilac nema nikakvih elemenata krivičnog dela: dečko je malo stariji od devojčice (nije stariji čovek hoću da kažem) i namignuo joj je i uhvatio je za ruku, i šta sad? Seksualno uznemiravanje? Kako da ne... Mogu da se kladim da je majka taze razvedena. Ne kažem da su zlatni, ali ne treba da preuveličavamo ipak. Ako ćemo iskreno, oni treba da tuže tu prodavnicu (pa čak i opštinu itd.) za postavljanje te table sa zabranom zbog čistog rasizma što je inače takođe krivično delo.
Danijela
10.07.2019. , 12:49
Dete je uznemiravanja usred radnje koja prodaje alkohol mirantima i koji su se opijali u blizini igrališta. Sam migrant je pred policijom priznao delo. Inace miranti su se tu opijali, svlacili pantalone i urinirali pred starijim zenama, majkama koje setaju bebe u kolicima i decom na igralištu. Ulazili na privatne posede. Po krivicnom zakonu ne sme niko zrnu da uznemirava, a ne da se odrasla osoba udvara detetu i hvata za ruke. Iako je Vranje ovo nije Somalija da mozete napadati dete i pobeci. Sutradan moze biti bilo cije dete napadnuto. Sam gradonacelnik je shvatio ozbiljnost situacije. Gospodine ako je vama normalno da odrasla osoba napada devojcicu i udvara joj se, ponesite odgovornost da ako budu napali i silovali ne daj boze pijani drugo dete. A na igralište dolazi preko 70oro dece pored koga su se migrant i opijali.
Sale
10.07.2019. , 16:20
Stojane bilo kakav cin za devojcicu od 13god je zastrasujuci a kamo li nesto vise. A to ko je razveden nema veze i nije pitanje i polemika to. A vase dete da je maltretirao kao i moje nedao bog ja i vi presudili bi mu sami pa zato cutite i pokrijte se usima. I treba se stati nasilju i bravo za majku i hrabrost!!!
Emil
10.07.2019. , 17:36
Cuvajte emigrante kao nasa ovca iz bosilegrada da nam siluju decu bugarin iz bosilegrada
Sale
10.07.2019. , 18:19
Stojane bilo kakav cin za devojcicu od 13god je zastrasujuci a kamo li nesto vise. A to ko je razveden nema veze i nije pitanje i polemika to. A vase dete da je maltretirao kao i moje nedao bog ja i vi presudili bi mu sami pa zato cutite i |pokrijte se usima. I treba se stati |nasilju i bravo za majku i hrabrost!!!|
Donjovranjski džentlmen
10.07.2019. , 23:46
Razumem zabrinutost majke, ali nema ovde ništa strašno. Kladim se da je neki od donjovranjskih đilkoša uhvatio njenu ćerku za ruku i namignuo, gospođa ne bi ni trepnula. Ovako samo širite paniku i mržnju prema ljudima koji beže od rata i nesreće. Nisu migranti ništa gori od donjovranjaca. Naprotiv. Znamo se.
Danijela
11.07.2019. , 01:38
Bilo migrant, bilo Vranjanac, bilo kinez.. za svoje dete bih krivicno gonila svakog. Kako za svoje, isto bih reagovala i za tudje dete!!! Ocigledno dobro ne poznajete "gospodju"!!! Migrant je pred policijom priznao krivicno delo. Nije priveden. On je na slobodi i opasnost za svacije dete. Niti jedan roditelj iz citavog grada Vranja se ne bi slozio sa Vama da mu pijana odrasla osoba dodiruje maloletno dete, hvata, namiguje i udvara mu se. Vranje nije u kamenom dobu, da se cuti o krivicnim delima nad zenama i decom.
Danijela
11.07.2019. , 01:46
Ponavljam: MIGRANT JE PRED POLICIJOM PREDA MNOM PRED DETETOM PRED SVIMA U CENTRU ZA MIGRANTE PRIZNAO KRIVICNO DELO. PROBLEM JE STO JE NA SLOBODI!!!POBEGAO JE IZ CENTRA ZA MIGRANTE U VRANJU! MOZE DA UGROZI SVACIJE DETE!
Ponavljam
11.07.2019. , 11:59
Evo i ja tebi da ponovim: JESTE, priznao je da je dodirnuo devojcicu za ruku, ali to NIJE krivicno delo. Treba da je uvati za du ili si da bi bilo. Nemoj pogresno da me svatis, ne zelim da do toga dodje naravno, samo ti objasnjavam STA je priznao a sta je krivicno delo, da napravis razliku. I jos jedno da ti ponovim: NIJE pobegao nigde nego su ga nadlezni prebacili. To nije isto. I tu napravi razliku.