MIHAJLOVIĆ: 1,7 MILIJARDI za puteve u Pčinjskom okrugu

Lokalne vesti - Utorak 09.04.2019 - 14:31

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa predsednicima opština u Pčinjskom okrugu i gradonačelnikom Vranja, najavila je brojne infrastrukturne projekte u koje država na ovom prostoru planira da ulaže.

Mihajlovićeva najavila nova ulaganja. Foto: D.Ristić/OK Radio Mihajlovićeva najavila nova ulaganja. Foto: D.Ristić/OK Radio

Mihajlovićeva je rekla da će u Vranju biti završena obnova zgrade pozorišta, koja prema njenoj oceni dobro napreduje.

- Razgovarali smo o komunalnoj infrastrukturi, ali pre svega o putevima. Bilo ej reči i o kanalizacionoj mreži o kolektorima za prečišćavanje i sličnim temama.

Glavni akcenat naše priče je ipak završetak Koridora 10, kroz Grdeličku klisuru koji je od velikog značaja za čitavu zemlju, ali prvenstveno za ovaj region.

Zvaršeno je asfaltiranje, tako da očekujem da ćemo do leta ići tim putem.

Naravno da Vranje u svemu ovome prednjači, ali za na snema malog i velikog grad ai male ili velike opštine, tako da smo razgovarali sa svima u želji da čujemo njihove problem
- kaže Mihajlovićeva.

Ona je dodala da što se planiranih projekata tiče očekuje da ove godine bude spremljena projektna dokumentacija i obezbeđene finansije.

- Planirana su ulaganja od 1,7 milijardi u puteve u Pčinjskom okrugu. Ima tu državnih, ali i lokalnih.

Predsednici opština su objašnjavali šta to znači za građane i mi smatramo
da je to veoma važno.

Svakako, najvažniji je završetak Koridora 10, koji za mene predstavlja simbol razvoja naše zemlje
- dodaje MIhajlovićeva.

Ona je rekla i da izgradnja stanova za službe bezbednosti ide po planu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Če
09.04.2019. , 16:02
Da li će se raditi i petlja Vranje jug, jer ko ide iz pravca Preševa, Bujanovca, prelazi duži put do sadašnje petlje, što autoput čini neprihvatljivim, za nekog ko živi u jednom naseljenom mestu a radi u drugom?