MIHAJLOVIĆ: Gradnja STANOVA ZA BEZBEDNJAKE teče po planu

Lokalne vesti - Četvrtak 18.07.2019 - 18:34

U okviru posete Vranju, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je gradilište, gde su u toku radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ministarka Mihajlović prilikom obilaska gradilišta. Foto: G.Mitić/OK Radio Ministarka Mihajlović prilikom obilaska gradilišta. Foto: G.Mitić/OK Radio

- Zadovoljna sam dinamikom, a ono što je potrebno Srbiji jeste što više gradilišta ne samo u oblasti putne infrastrukture, već i stanogradnje.

Kao što je poznato, naš plan je da izgradimo 8.000 stanova.


Intenzivno razmišljamo o sličnom  projektu, i da pod povoljnim uslovima omogućimo kupovinu stanova i za prosvetne i zdravstvene radnike, o čemu ćemo se u narednom periodu konkretno dogovoriti
- naglasila je Mihajlovićeva.

Ovo je praktično pilot projekat, dodala je, koji daje odlične rezultate, a grad Vranje je prva lokalna samouprava koja je blagovremeno izvršila sve pripreme za njegovu realizaciju.

Prisutnima se obratio i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković kazavši da je jug Srbije dobio najsavremeniji auto - put, a da će ovde biti izgrađeni i prvi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti.

- Republici nisu problem finansijska sredstva, neophodno je da imamo gotove projekte, koje ćemo uz podršku državnog vrha realizovati - rekao je Pejković.

Govorio je i zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.

- Grad Vranje u ovaj projekat ušao je vrlo odgovorno ispunivši sve uslove neophodne za realizaciju ovog vrlo značajnog projekta.

Stanovi će biti izgrađeni u roku, a lokalna samouprava preduzima sve neophodne aktivnosti
za drugu fazu projekta
- rekao je Antić.

Govorili su i Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije i Emre Takmal, potpredsednik Tašjapi kompanije koja je angžaovana na izgradnji.

Oni su istakli da će svi rokovi biti ispoštovani, a da će kvalitet stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednost biti po propisanim standardima. Istakli su i dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, koja pruža svu neophodnu  podršku u realizaciji ovog projekta.

Foto Galerija

Poseta ministarke Zorane Mihajlović

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: