Mihajlović: Zajednički granični prelaz Preševo i PRE ROKA

Lokalne vesti - Petak 13.04.2018 - 07:53

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i zamenik predsednika Vlade Makedonije Koča Anđušev razgovarali su o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce, prenosi agencija Beta.

Mihajlović: Prelaz bi mogao biti gotov do 2020. godine FOTO: D. Ristić/OK Radio Mihajlović: Prelaz bi mogao biti gotov do 2020. godine FOTO: D. Ristić/OK Radio
Na sastanku je dogovoreno da se ubrzaju pripreme za izgradnju zajedničkog prelaza, koji će omogućiti da se sve granične i carinske procedure obavljaju samo u jednoj železničkog stanici - Tabanovce, čime će se skratiti vreme zadržavanja teretnih i putničkih vozova.
 
 - Dogovorili smo se da ubrzamo ovaj projekat, koji podržava i EU i da počnemo što pre, ako je moguće već u 2019. godini, da gradimo zajednički granični prelaz, budući da se već završava kompletna projektno-tehnička dokumentacija - rekla je ministarka Mihajlović.
 
Prema njenim rečima, finansijska sredstva za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza bi trebalo da budu obezbeđena iz evropskog fonda za Zapadni Balkan
 
Ministarka je kazala da je sastanak bio veoma operativan, kao i da je zvanično predviđeno da izgradnja zajedničkog prelaza počne 2020, ali će obe zemlje pokušati da te godine prelaz bude već izgrađen.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: