MILENKOVIĆ: Pozorište u Vranju SVETIONIK KULTURE na jugu (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2019 - 21:45

Posle sedam godina od požara u kome je izgorela zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju u ponedeljak uveče svečano je otvoreno novo obnovljeno zdanje ovdašnjeg teatra.

Gradonačelnik Slobodan Milenković. Foto: G.Mitić/OK Radio Gradonačelnik Slobodan Milenković. Foto: G.Mitić/OK Radio

Otvranju je prisustvovao Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali, Milena Ivanović, zatim Milosav Simović, komandant KoV, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda, predstavnici javnog, političkog, ekonomskog i kulturnoig života Vranja i juga Srbije, kao i Milica Davidović, čukununuka Bore Stanković.

Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja izveo himnu „Bože pravde“, a nakon toga prisutnima se obratio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je rekao da je ovo veliki dan za Vranje i čitav jug Srbije, jer se Pozorište „Bora Stanković“, konačno vratilo kući.

Svi se sećamo 2. jula 2012. godine kada je u požaru izgorela zgrada pozorišta, tada se dogodila prava drama, koja je danas dobila pravi srećan  epilog.

Pomoć da se ova zgrada obnovi pristizala je sa svih strana, ne samo od ovdašnjeg stanovništva, već i od ljudi dobre volje, kompanija i pojedinaca iz cele zemlje.

Za izgradnju zgrade pozorišta posebno je zaslužen i državni vrh Srbije, koji je itekako prepoznao značaj završetka ove investicije za ceo kraj.

Ovo zdanje u kome se nalazimo potvrda je da Srbija stvara i brine o svakom gradu i o svakom građaninu.

Hvala predsedniku Vučiću i celoj Vladi, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, što su prepoznali značaj pozorišta i pomogli da dobijemo regionalni centar za kulturu
-  rekao je Milenković.

On se zahvalio i glumcima Pozorišta „Bora Stanković“, koji su istrajali na tome da sačuvaju pozorišni život u gradu u gotovo nemogućim uslivima za sve ovo vreme.

Milenković se pozebno zahvalio Četvrtoj brigadi Kov Vojske Srbije koja je ustupila prostor pozorištu, dok je izgradnja zgrade trajala.

- Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli obnovu pozorišta i neka naš svetionik  kulture večno sija na radost svih - poručio je Milenković.

Foto Galerija

OTVARANJE POZORIŠTA: Atmosfera na crvenom tepihu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: