Milenković sa roditeljima: Insistiraću na poštovanju rokova za obnovu vrtića DEČJA RADOST

Lokalne vesti - Sreda 08.12.2021 - 13:48

Povodom početka radova na rekonstrukciji vrtića ,,Dečja radost”, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima i direktorkom PU ,,Naše dete”, Vesnom Džikić održao je sastanak sa roditeljima čija deca pohađaju ovaj vrtić.

Sa sastanka FOTO: vranje.org.rs Sa sastanka FOTO: vranje.org.rs
Tom prilikom, gradonačelnik Milenković pojasnio je kompletnu proceduru, koju je bilo neophodno sprovesti pre početka radova na rekonstrukciji vrtića. 
 
On je rekao da je sa pripremljenom projektno-tehničkom dokumentacijom za ovaj projekat Grad Vranje konkurisao kod Ministarstva rudarstva i energetike
 
- Od 120 gradova i opština u Srbiji odabrano je 12, među kojima je i naš grad, što je veliki uspeh za našu lokalnu samoupravu. 
 
Za ovaj projekat dobili smo 20 miliona dinara, ukupna vrednost je oko 28 miliona dinara, a razlika se finansira iz lokalnog budžeta - rekao je on. 
 
To je bilo u martu, a ugovor sa Ministarstvom potpisan je sredinom maja
 
- Nakon toga, krenulo se sa pripremom konkursne dokumenatacije i nakon dobijanja saglasnosti Ministarstva, raspisan je tender, koji je trajao 45 dana
 
Na tender se javilo šest firmi, i sve su dale vrednost iznad procenjene - kazao je Milenković. 
 
Uz saglasnost Ministarstva vrednost je povećana i izabran je izvođač radova
 
- Ugovor sa izvođačem potpisan je 17. novembra ove godine. 
 
To je procedura, koja je morala  da se ispoštuje i nije postojala mogućnost da se taj proces ubrza - kazao je gradonačelnik. 
 
Takođe, dodao je da se radi o izuzetno važnom objektu čija je rekonstrukcija potrebna i da ova šansa ne sme da se propusti. 
 
- Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana
 
Insisistiraću na poštovanju predviđenog roka i očekujem da obnova vrtića bude završena do kraja aprila - dodao je Milenković. 
 
Danijela Bandović rukovodilac Službe za energetski menadžment i energetsku efikasnost  navela je vrstu građevinskih radova koji će biti izvedeni na vrtiću ,,Dečja radost” u okviru planirane rekonstrukcije. 
 
- Svi predviđeni radovi usmereni su na poboljšanje energetske efikasnosti objekta
 
Planirana je zamena kompletne stolarije, izolacija spoljašnjih zidova i tavanice, kompletna rekonstrukcija krova, zamena energenta koja će omogućiti uvid u stvarnu potrošnju energije, kao i nova gromobranska instalacija - pojasnila je ona. 
 
Direktorka PU ,,Naše dete” Vesna Džikić govorila je o organizaciji rada u narednih 120 dana, ističući da je Predškolska ustanova vodila računa da obezbedi adekvatan prostor za boravak  dece i nesmetano obavljanje vaspitno-obrazovnog rada. 
 
- Deca iz vrtića ,,Dečja radost” biće prebačena u vrtiće ,,Neven”, ,,Zvončica” i ,,Pčelica”
 
U svakom od ovih vrtića obezbeđene su po dve prostorije za boravak dece, koja ostaju u svojim grupama sa svojim matičnim vaspitačima
 
Prostorije OŠ ,,Dositej Obradović koristiće samo deca koja pohađaju poludnevni boravak i Klub za rani rast i razvoj - naglasila je direktorka.  
 
Radovi na rekonstrukciji vrtića ,,Dečja radost” počinju u ponedeljak 13. decembra 2021. godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: