MILIONI NIZ VETAR ili ape li čapa?

Lokalne vesti - Sreda 06.07.2016 - 12:00

Grad Vranje ubuduće će, po novom pravilniku koje je usvojillo Gradsko veće, oštećenima od napada neke životinje na teritoriji grada isplaćivati nadoknadu vrednu od 50 do 70.000 dinara.

Psi ispred škole u Vranju: ima li leka? FOTO OK Radio Psi ispred škole u Vranju: ima li leka? FOTO OK Radio

Ova odluka nove vlasti, uz pripadajuće formiranje komisije koja će se baviti tim pitanjem, ponovo otvara bolni probem naših naravi, jer je iz budžeta Vranja samo 2015. godine isplaćeno 4,3 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica i drugih životinja.

Problem, ma kako velik, ima i svoju neverovatnu, reklo bi se čak i smešnu stranu.

Građani su od lokalne samouprave ranijih godina tražili odštetu (diretnom pogodbom ili sudskim putem) zbog ujeda pasa lutalica, ali i zbog ujeda čavke u gradskom parku, ujeda pacova, kao i povreda koje su naneli jarići i koze.
 
Iako je ova priča, koja se čula za skupštinskom govornicom sama po sebi neverovatna, stvarnost je po ovom pitanju surova za lokalne gradske oce.

Tako, prenose „Vranjske“, po prvostepenoj presudi Grad Vranje bi tužiocima S.M. i S.N. iz Bunuševca morao da isplati sumu od 4,6 miliona dinara za jednu udavljenu kozu i dva jareta, koje su pridavili psi lutalice.

Koliko li bi novca onda mogao gradu da uzme Nenad Ordić, kome su isti ti psi lutalice udavili čitav mini zoovrt sa retkim i dragocenim pticama?

Po gradu se uveliko spekuliše da psi ujedaju, nekim čudom, jedne te iste ljude, a poneko sumnja da pojedine porodice imaju sačuvane pseće čeljusti, kojima se lako naplativ ujed može fingirati kad god ti se prohte.

Ma kako ovo bilo smešno, nešto se mora preduzeti, inače, odoše u vetar silni milioni.
 
Za sada, nije loše da neko odgovori na pitanje šta radi šinterska služba u Vranju, šta radi komunalna policija i slične službe koje i postoje zbog ovakvih problema.

A ko nema volje da na njih odgovori, moraće da zavuče ruku u džep građana. Duboko.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: