Miloš i Dalibor među NAJBOLJIM SPORTISTIMA u Vojsci Srbije

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.04.2019 - 13:15

Miloš Trajković iz Vranja i Dalibor Stojanović iz Trgovišta, nalaze se među nagrađenim članovima vojne reprezentacije Srbije u futsalu koja je proglašena najuspešnijom sportskom ekipom Vojske Srbije u muškoj konkurenciji.

Dalibor Stojanović i Miloš Trajković (u maskirnim uniformama) FOTO: Ministarstvo odbrane Dalibor Stojanović i Miloš Trajković (u maskirnim uniformama) FOTO: Ministarstvo odbrane
Povodom Dana Vojske Srbije, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba održana je svečanost uručivanja priznanja i nagrada za učinjeno delo, rezultate od posebnog značaja, najbolje sportiste, kao i vojne spomen-medalje za dostignuća u sportu pripadnicima Vojske Srbije.
 
Priznanja i nagrade, uz čestitke, su nagrađenima uručili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, a ove godine, prvi put povodom Dana Vojske, dodeljena su o priznanja za uspehe u vojnom sportu.
 
- Mi smo danas nagradili najbolje pripadnike Vojske Srbije i oni su izabrani na osnovu mišljenja njihovih kolektiva i na osnovu ljudi sa kojima rade. 
 
Ovo je naš način da pokažemo da prepoznajemo ko su najbolji među nama i da ih na ovaj način nagradimo – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin na svečanosti.
 
Dobitnici nagrada za najbolje sportiste u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u protekloj godini su zastavnik 1. klase Miroljub Janićijević – najuspešniji sportista u muškoj konkurenciji, kapetan Nevena Jovanović - najuspešniji sportista u ženskoj konkurenciji, Vojna reprezentacija Srbije u futsalu – najuspešnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji i Vojna reprezentacija Srbije u atletici – najuspešnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji.
 
Vojnim spomen-medaljama za dostignuća u sportu, povodom Dana Vojske odlikovani su kapetan Nevena Jovanović, vojni službenik  Ksenija Bubnjević, desetar Nataša Čulafić, potporučnik Vesna Rakić i vojni službenik Snežana Stančetić.
 
U ime dobitnika nagrada za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja obratio se kapetan fregate Saša Strunjaš, koji se zahvalio na časti i ukazanom poverenju koje te nagrade simbolizuju. 
 
Kapetan Nevena Jovanović, koja je za dostignuća u sportu odlikovana vojnom spomen-medaljom, obraćajući se u ime nagrađenih sportista, zahvalila je ministru odbrane na pažnji koja se posvećuje razvoju vojnog sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodajući da su i današnja svečanost i dodeljene nagrade samo jedan od pokazatelja te posvećenosti.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: