Ministar Momirović posetio kompaniju ,,Leon Conditors" u Vranju (Foto)

Lokalne vesti - Utorak 05.12.2023 - 16:11

Ministar trgovine Tomislav Momirović sa predsednikom Privremnog organa dr Slobodanom Milenkovićem obišao je kompaniju ,,Leon Conditors“ u Vranju.

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Tom prilikom, ministar Momirović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju i istakao da su sa lokalnom samoupravom realizovani brojni projekti. ,,Vranje je u prethodnih nekoliko godina dobilo potpuno drugačiji izgled u smislu ekonomskog napretka.  Potrebno je takvim trendom nastaviti i u narednom periodu. Nakon odlaska kompanije ,,Geoks“ iz Vranja uspeli smo da zaposlimo oko 600 ljudi. 
 
Prioritet za ovaj grad je dovođenje novog investitora, gde će  da se zaposli minimum 700 do 800 ljudi. Kompanija ,,Leon Conditors“ učestvuje u akciji ,,Bolja cena“, čime se stvaraju uslovi za kupovinu proizvoda po nižim cenama, a samim tim otvaraju mogućnosti za uštedu građanima Vranja. Ekonomija u Srbija jača, plate i penzije se povećavaju i u narednom periodu moramo da dovedemo još investitora u Vranje. Naš cilj je da plate porastu na 1.400 evra, da penzije budu na 600 evra i nećemo se zaustaviti dok taj cilj ne postignemo“, rekao je ministar.
 
 ,,Ponosan sam što Vranje ima jednu ovakvu trgovinu i siguran sam da će ona u perspektivi biti sinonim za naš grad. Sam podatak da je ova kompanija u prethodnih šest godina otvorila 15 maloprodajnih objekata na teritoriji Republike Srbije sa namerom daljeg ulaganja i investiranja, kao i da imaju 570 zaposlenih govori o ozbiljnosti ovog trgovinskog lanca. 
 
Lokalna samouprava kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje podržava pre svega mala i srednja preduzeća. Tokom prošle godine izdvojeno je 11.5 miliona dinara sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i zapošljeno 200 radnika. Na kraju velika zahvalnost preduzeću ,,Leon Conditors“ za sve što čini za naš grad, jer su oni društveno odgovorna kompanija u smislu da  podržavaju sve manifestacije koje Grad Vranje sprovodi, kao i humanitarne akcije“, istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković. 
 
O poslovanju ,,Leon Conditors“ govorio je Ilija Stojanović PR ove kompanije.  ,,Ono na šta smo posebno ponosni je nagrada Privredne komore Srbija našoj kompaniji za uspešnost u 2023. godini. U prethodnoj godini u okviru našeg trgovinskog lanca otvorena su četiri nova objekta i to dva u Nišu i po jedan u Kruševcu i Smederevu. Na taj način nastavljamo sa trendom širenja naše maloprodajne mreže, utičemo na smanjenje nezaposlenosti, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu“, rekao je Stojanović.
 

 

Foto Galerija

Poseta ministra Momirovića Leon marketu

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

06.12.2023. , 20:21
A za ulice rece li nesto? Da je odusevljen, fasciniran ili nesto slicno?