Ministar Selaković dolazi u Trgovište na obeležavanju 43 godine biblioteke u ovom mestu

Lokalne vesti - Četvrtak 13.06.2024 - 21:09

Biblioteka „Antonije Popović“ iz Trgovišta, u subotu, 15, juna, obeležava 43. rođendan.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Ovom značajnom kulturnom događaju u Trgovištu, pored brojnih lokalnih zvanica, prisustvovaće i Nikola Selaković, ministar kulture u Vladi Srbije.

Program Dana biblioteke počeće u 12 časova nastupom hora „Lazarice“ i obraćanjima narodnog poslanika Nenada Krstića i ministra Selakovića.

Sledi razgovor sa vranjskim književnikom Miroslavom Cerom Mihajilovićem o književnom stvaralaštvu na dijalektu.

Potom će u holu Biblioteke biti otvorena izložba starih fotografija pod nazivom  „Vreme čini za nas“, iz zavičajne zbirke diplomirane bibliotekarke Dragane Stamenović i kinooperatera Dragana Despotovića.

- Čar ove izložbe, koju su inače podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i  lokalna samouprava, jeste u tome što će to blago starih fotografija iz Pčinje i Trgovišta biti digitalizovano i tako sačuvano od zaborava - kaže autorka Dragana Stamenović, inače direktorka Biblioteke.

Svečanost kojom se obeležavaju 43. rođendan i Dan biblioteke „Antonije Popović“ u Trgovištu, biće završena dodelom priznanja zaslužnim pojedincima.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: