Ministar Selaković obišao Eparhiju Vranjsku

Lokalne vesti - Sreda 29.03.2023 - 11:50

Episkop vranjski Pahomije dočekao je ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolu Selakovića, na temeljima hrama Svetog kralja Milutina u selu Žitorađe kod Vladičinog Hana.

Foto: Eparhija vranjska Foto: Eparhija vranjska

Prilikom svoje posete Selaković je sa saradnicima, a uz pratnju Episkopa Pahomija, obišao Duboku Dolinu u Surdulici, jedno od najvećih masovnih stratišta tokom Prvog svetskog rata, postradalih od strane Bugarskih okupatora.

Na ovom mestu postavljeno je 2022. godine prvo privremeno obeležje, a sada se vrše pripreme za postavljanje stalnog obeležja sa crkvom posvećenom Surduličkim mučenicima.


Svoju posetu ministar Selaković je završio u manastiru Svetog Nikole u Vranju, metohu manastira Hilandara, gde je obišao i Spomen-kapelu Svetim Surduličkim mučenicima, ispod koje se nalazi kosturnica, pobijenim u Prvom svetskom ratu, koja je započeta 1934. godine, a završena 2022. godine.

Episkop vranjski Pahomije i ministar  Selaković u razgovoru su se saglasili da je neophodno trajno urediti najveće stratište od 1915. do 1918. godine, Duboku Dolinu u Surdulici.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: