Ministar Vesić označio početak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Trebešinju

Lokalne vesti - Četvrtak 16.11.2023 - 09:39

Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Vlade Republike Srbije, u okviru posete Pčinjskom okrugu, juče je u selu Donje Trebešinje označio početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
Ministra Vesića dočekali su predsednik Privremenog organa grada Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, meštani, kao i predstavnici izvođača radova. Ministar Vesić najpre se upoznao sa dinamikom izgradnje fekalne kanalizacije u Donjem Trebešinju koji se realizuje u okviru projekta ,,Čista Srbija'', koji finansira Republika Srbija preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
 
U pitanju je prva faza u okviru koje će biti urađena ulična kanalizaciona mreža u regulaciji postojećih puteva, ukupne dužine 6.071,03 metara. Pozdravljajući prisutne ministar Goran Vesić istakao je značaj realizacije ovog projekta, ali i svega što je urađeno i što se radi na poboljšanju uslova života naših građana.
 
,,Počeli smo da radimo kanalizaciju u Trebešinju i kada u naredne dve godine budemo sve završili imaćemo preko 140 km kanalizacione mreže u čitavom Vranju.
 
Kroz jedan drugi projekat izgradili smo i fabriku za preradu otpadnih voda, tako da će vaš grad Vranje sa svim okolnim mestima za dve godine biti uređen kao bilo koji drugi grad u Evropi, kada su u pitanju otpadne vode.
Otpadne vode će se prerađivati, odlaziće u čistom obliku u Južnu Moravu, neće više zagađivati reku i to je velki, rekao bih istorijski, projekat za Vranje.
I da je moglo ranije da se uradi verovatno bi neko to uradio. I zato želim da vam kažem da je ovo rezultat politike koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić, da se svaki deo naše zemlje ravnomerno razvija, da postane bolje mesto za život'', rekao je ministar Vesić.
 
On je podsetio da će osim završetka kanalizacije, u Vranju početi i izgradnja regionalne deponije, da će se nastaviti sa izgradnjom i obnovom ulične infrastrukture i lokalnih puteva. Pomenuo je i Vranjsku Banju kao zamajac razvoja ovog kraja.
 
,,Vranjska Banja biće motor razvoja ovog kraja jer se ovde gradi objekat površine preko 40.000 kvadrata, gde će biti zaposleno preko 500 ljudi. Posetioci neće dolaziti samo u Banju, već i u Vranje, gde je evidentno da nedostaju smeštajni kapaciteti.
 
U petak ćemo sa Makedoncima potpisati Memorandum o izgradnji brze pruge na relaciji Niš-Skoplje, što znači da će putovanje do Beograda trajati 2,20 minuta. Naša politika je da ljudi ostanu u svom rodnom mestu, a ne da se sele, da rešavamo probleme i stvorimo bolje uslove života.
 
Izgradnja pruga, izgradnja puteva znači nove investicije, što za rezultat ima otvaranje novih radnih mesta, kao što će biti slučaj sa Vranjskom Banjom. Predsednik Aleksandar Vučić odlučio je da Srbiju razvija kroz razvoj saobraćajne infrastrukture, a samim tim i ekonomski jača. On je državnik koji je sačuvao mir i koji dovodi nove investicije “, naglasio je Vesić prilikom posete Donjem Trebešinju.
 
U poseti Donjem Trebešinju sa ministrom Vasićem bio je i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Stevanović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: