Ministarka Irena Vujović boravila u Vranju

Lokalne vesti - Petak 24.03.2023 - 09:14

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović boravila je danas u Vranju, gde sa sastala sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem sa saradnicima i predstavnicima opština Vranjska Banja, Surdulica, Preševo, Trgovište, Bosilegrad, Bujanovac i Vladičin Han.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković poželeo je gostima dobrodošlicu u Gradsku kuću, ističući da je ovo nastavak sastanka nedavno održanog u Ministarstvu životne sredine u vezi sa izgradnjom Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“ u Vranju. 
 
Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović,  rekla je da će od sada na ovu temu  biti održavani redovni sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava sa ciljem da se  ubrza procedura za realizaciju ovog projekta. ,,Na prethodnom sastanku utvrđeno je da su sve opštine saglasne za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“. S obzirom da će projekat biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja, ono što je veoma važno je da je u prethodnih nekoliko dana dobijena  saglasnost od Vlade za potpisivanje ugovora. Takođe, veoma je važno da sve opštine  donesu ili usklade  svoje Lokalne planove upravljanja otpadom sa Programom za upravljanje otpadom Ministarstva za zaštitu životne sredine, koji je donet 2022. godine, kako bi na najsavremniji mogući način upravljali otpadom“, dodala je ministarka.  
 
Ukupna vrednost projekta je 19.5 miliona evra, od čega će samo KFW Banka izdvojiti 12 miliona evra za izgradnju Regionalnog centra sa svim pratećim elementima. Realizacijom projekta, planirano je proširenje sadašnje deponije ,,Meteris” na prostoru od 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz svih jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga.
 
Sastanku su prisustvali i v.d. pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Dušan Radonjić, državni sekretar Dragan Stevanović i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: