Ministarka privrede u Jumku: Država će nastaviti da pomaže FOTO

Lokalne vesti - Subota 28.11.2020 - 11:12

Ministarstvo privrede će nastaviti da pomaže kompaniji "Jumko" iz Vranja sve do privatizacije, izjavila je tokom posete ovoj firmi ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Ministarka Atanasković tokom posete Ministarka Atanasković tokom posete "Jumku" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Tokom posete "Jumku", ministarka se upoznala sa procesom proizvodnje, proizvodnim programom i stanjem u kompaniji koja upošljava oko 2.000 radnika
 
- Na nama je sada da zajenički obezbedimo ljudima bolje uslove i veće plate.
 
Pošto "Jumko" nije na teretu države i sami sebe izdržavaju, ja mogu da obećam da ću, uticati da vojska i policija, kao i još neke firme, i dalje naručuju uniforme i zašttnu opremu od Vranjanaca u periodu do okončanja privatizacije - kazala je ministarka.
 
Radnici su i sada zadovoljni uslovima rada i zaradama, mada kažu da mogu da budu i veće i vidi se njihova želja da ostanu i opstanu na ovom području, tako im se mora pomoći, dodala je ona.
 
Što se tiče privatizacije, država će se potruditi da nađe kupca koji će obezbediti bolje uslove i zaštititi zaposlene, ali i da uposli nove.
 
- Ovde je starosna granica zaposlenih četrdesetak godina i mi moramo da ugovorom uslovimo kupca da, bar u naredne tri godine, uposli još radnika i to mlađih kako bi se produžio vek fabrike - istakla je ministarka.
 
"Jumko" trenutno nije među prioritetima za privatizaciju jer nije na teretu države, tako da se razgovori na tu temu očekuju naredne godine, nakon smirivanja pandemije virusa korona, rekla je ministarka Anđelka Atanasković.
 
Zahvaljujući saradnji sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova i nekim javnim preduzećima, "Jumko" već ima ugovorene poslove za dobar deo naredne godine i poslovanje je stabilno, bez obzira na probleme sa epidemijom Covid-19, kazao je direktor kompanije, Branislav Trajković.
 
Ministarka je bila impresionirana dočekom i ljubaznošću domaćina, ali još više društvenom odgovornošću "Jumka" koji svojim radnicama, koje čine oko 90 odsto zaposlenih, obezbeđuje novčanu naknadu od 500 evra za prvo i drugo dete, a 1.000 evra za treće i svako sledeće
 
Takođe, kompanija plaća troškove vrtića i pomaže radnicima oko izmirenja troškova lečenja ili obnova kuća.

Foto Galerija

Ministarka privrede Anđelka Atanasković u "Jumku"

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: