Miša predstavlja Srbiju na Balkanskoj geografskoj olimpijadi

Lokalne vesti - Utorak 21.05.2019 - 14:19

Miša Stanković, učenik Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, postigao veliki uspeh, osvojivši prvo mesto na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i dobio poziv za učešće na Balkanskoj geografskoj olimpijadi gde će biti jedan od predstavnika tima Srbije.

Tim vranjske gimnazije (Miša Stanković u sredini) FOTO: Gimnazija Vranje Tim vranjske gimnazije (Miša Stanković u sredini) FOTO: Gimnazija Vranje
Na takmičenju na kojem je učestvovalo 120 takmičara iz cele Srbije, iz vranjske Gimnazije je učestvovalo petoro učenika koji su ostvarili zapažene rezultate, a Miša je postigao najveći uspeh.
 
Prema njegovim rečima, takmičenje je multi-disciplinarno i sastoji se iz tri dela u kojima se traži logički pristup i primena stečenih znanja u praksi.
 
- Predstavljati školu i sebe na Republičkom takmičenju  je izazov, čast i ponos
 
Samo učešće mi je omogućilo susret sa drugovima koje sam ranije upoznao, a ostvareni rezultat omogućio mi je upis na fakultet bez polaganja prijemnog ispita.
 
Svoje obrazovanje planiram da nastavim na smeru prostorno planiranje
 
Ova priznanje je samo dokaz da se trud, rad i zalaganje isplate – zadovoljan je Miša Stanković.
 
On već tri godine učestvuje na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i postiže odlične rezultate, a ove godine se plasirao i na Balkanijadu što samo potvrđuje njegov ogroman uspeh, kaže njegova mentorka, profesorka geografije, Vesna Bogdanović
 
- Maturant Miša Stanković je svestrana ličnost što potvrđuju njegovi rezultati u različitim disciplinama, kao i njegov istraživački duh i širina u obrazovanju.
 
Tokom školovanja pomerao je granice uspeha, negujući svoj istraživački pristup i kritičko mišljenje što ga negde svrstava u istaknute pojedince, a ujedno i spremnost da bude deo tima i da svoj ogroman doprinos – ističe direktorka vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: