Mišarska: Idi pa živi

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.09.2012 - 10:47

Mišarska ulica u Vranju svojim trenutnim stanjem i izgledom više podseća na pomoćni seoski put, nego na ulicu koja se nalazi gotovo u samom centru garda.

Mišarska Mišarska
Problemi koji godinama unazad muče žitelje ovog dela grada intezivirali su se poslednjih nekoliko godina, jer je ulica postala vrlo frekventna. 
 
– Kako je koje domaćinstvo priključivalo vodovod i kanalizaciju za svoju kuću, tako su nastajala ulegnuća,  koja premašuju  visinu bilo kog „ležećeg policajca“ - kaže Slobodan Toljić, jedan od žitelja ulice.  
 
- Usled neprekidne frekvencije  automobila, ali pre svega teretnih vozila, stvaraju se ogromne vibracije i potresi koje su izazvali pucanje ploča, ali i zidova na podrumskim prostorijama skoro svake kuće -  kaže on. 
 
Meštani ističu da su vranjskoj Direkciji uputili dopis još u maju mesecu i da odgovora još uvek nema, iako je on u Direkciji uredno zaveden.  
 
Veliki rizik za pešake predstavlja i to što ulica nema trotoar. 
 
– Nemoguće je izvesti decu ispred kuće, nema trotoara, a velika vozila  u toku mimoilaženja  priđu tik uz kapiju kuće - kaže Dragica Toljić. 
 
 - Terasa naše, ali i okolnih kuća, stasala je za remont, a o ogradnom zidu da ne govorimo - kaže ona.  
 
Ivica Stojilković, u ovoj ulici stanuje od pre godinu dana, a na njegovoj kući upravo traju radovi saniranja pukotina koje su nastale u ovom periodu. 
 
– Stalno imamo utisak da je zemljotres. Još uvek se nismo navikli na danonoćne potrese, a pored toga imamo sada i neplanirane troškove oko popunjavanja  pukotina  kako bismo sprečili njihovo dalje širenje - žali se Stojilković 
 
 S druge strane, Dejan Stanojević, zamenik direktora u Direkciji,  kaže da je potrebno da građani svoj zahtev upute predsedniku svoje mesne zajednice, kako bi bila predviđena programom za 2013. godinu. 
 
- Potrebna je kompletna rekonstrukcija Mišarske ulice. Kocka je potpuno uništena, treba je zameniti i ulicu iznivelisati. Tom rekonstrukcojim biće obuhvaćena i zamena vodovodnih i kanalizacionih cevi, kao i proširenje trotoara - jasan je  Stanojević. 
 

Ipak, po njegovim rečima, odluku o tome šta je prioritet koje mesne zajednice, donosi njen Savet, a Direkcija po tome obavlja posao. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: