Mladi Hančani APSOLUTNI ŠAMPIONI SRBIJE U ROBOTICI

Lokalne vesti - Četvrtak 26.05.2022 - 13:11

Učenici Srednje tehničke škole u Vladičinom Hanu osvojili su prvo, drugo i treće mesto i postali apsolutni šampioni republičkog takmičenja u programiranju robota, održanom u Čačku.

Šampionska šestorka FOTO: Privatna arhiva Šampionska šestorka FOTO: Privatna arhiva
Kao ilustracija postignutog uspeha, stoji činjenica da su mladi Hančani iza sebe ostavili svoje vršnjake iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Niša i drugih škola iz većih gradova Srbije.
 
Ovo je kruna dosadašnjih uspeha u poslednjih šest godina, tokom kojih su hanski tehničari osvajali najviša mesta na takmičenjima robotičara. 
 
Šampionsko odličje su osvojili Lazar Živković i Ognjen Đorđević, drugi je tim u sastavu Vojin Radovanović i Milan Pešić, svi učenici trećeg razreda, dok su treću poziciju osvojili Ognjen Kanazir i Lazar Marković, učenici četvrtog razreda smera tehničar za robotiku. 
 
Njihovi mentori, profesori Nebojša Mladenović koji je vodio prvoplasirani par i Mlađan Mladenović koji je priedvodio druge dve ekipe, izuzetno su zadovoljni zalaganjem i trudom takmičara, što je dovelo i do izuzetnih rezultata.
 
Svako od učenika je podjednako zaslužio da pobedi, što govori i rezultat, jer je razlika između prve i treće ekipe bila svega oko dva boda, kaže profesor Mlađan Mladenović i dodaje da je sve to rezultat ozbiljnog rada tokom godine.
 
- Selekcija počinje već na drugoj godini, a takmičari se biraju kroz rad i zalaganje na časovima i na sekciji za robotiku, uz spremnost na odricanje i takmičarski duh koji uvek pomaže.
 
Ove godine, pripreme su bile posebno zahtevne jer je nastao diskontinuitet u takmičenju poslednje dve godine zbog pandemije korone, te su se svi takmičari prvi put susreli sa programiranjem robota i svi su praktično krenuli od nule – kaže Mlađan Mladenović, profesor programiranja i programskih jezika u Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu.
 
To im, ipak, nije smetalo da postignu maksimalan uspeh na takmičenju koje se sastoji u rešavanju zadataka koji se izvršavaju programiranjem “lego robota”.
 
Posebno značajno za učesnike takmičenja iz robotike je što većina tehničkih fakulteta u Srbiji zna da prepozna njihov uspeh i osvajačima nagrada omogućava upis bez polaganja prijemnog ispita, ističe Mladenović i dodaje da je to vrlo solidan start za dalje obrazovanje i uspešnu poslovnu karijeru.
 

Foto Galerija

Hanski robotičari - apsolutni šampioni Srbije

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: