Mladima sa teritorije grada uručene omladinske kartice

Lokalne vesti - Petak 05.08.2022 - 14:31

U velikoj sali Skupštine grada mladima koji su se javili na konkurs Kancelarije za mlade i Grada Vranja uručene su Omladinske kartice.

vranje.org.rs vranje.org.rs

Zahvaljujući Omladinskim karticama 412 mladih sa teritorije grada ostvariće pravo na korišćenje usluga sa posebnim pogodnostima u javnim ustanovama, preduzećima i u uslužnim delatnostima u privatnom sektoru. Cilj izdavanja omladinskih kartica je motivisanje mladih ljudi da se što više uključe u kulturna, sportska i sva ostala dešavanja, kao i slobodne aktivnosti u gradu i na taj način doprinesu kvalitetnom razvoju društvene sredine i okoline. U ime gradskog rukovodstva prisutne su pozdravili zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević. ,,Ovo je još jedan od projekata koji je rukovodstvo grada Vranja prepoznalo i podržalo, kao i brojne ideje Kancelarije za mlade i koordinatora Luke Trajkovića'', rekla je zamenica Jović. Ona se zahvalila svim direktorima javnih ustanova i preduzeća, kao i privatnim preduzetnicima koji su preko ovog projekta odobrili povlastice mladima za korišćenje njihovih usluga. ,,Posebno mi je drago što je reč pretežno o ustanovama kulture i objektima za sport i rekreaciju, jer pored formalnog obrazovanja koje predstavlja temelj vašeg profesionalnog života, mladim ljudima je neophodno da sebe izgrađuju upravo kroz kulturne sadržaje i razvijanje svesti o neophodnosti bavljenja sportom. Sve to su osnove za izgrađivanje perspektivne budućnosti, kako bi stečeno znanje i veštine potom mogli da primenite u svom gradu. Lokalna samouprava je poslednjih godina usvojila brojne mere koje se odnose na poboljšanje položaja dece i mladih. Verujem da ćete sve to iskoristiti na najbolji mogući način, ali i da ćete se javiti sa novim idejama za unapređenje položaja mladih u našem gradu,’’ istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Gradski većnik Nenad Đorđević istakao je da lokalna samouprava shodno budžetskim mogućnostima nastoji da sve dobre ideje sprovede u delo. Skupu se obratio i koordinator KZM, Luka Trajković, dok je u ime mladih govorila Ivana Gačić. Takođe, ovom prilikom uručene su zahvalnice prdstavnicima javnih ustanova i preduzeća, kao i uslužnih privatnih firmi koji su se odazvali pozivu i postali deo ovog projekta i tako doprineli sprovođenju omladinske politike

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: