Most Vrla svetli NARANDŽASTO kao podrška borbi protiv NASILJA NAD ŽENAMA

Lokalne vesti - Četvrtak 26.11.2020 - 10:13

Most Vrla će u narednih 16 dana biti osvetljen u narandžastoj boji kao znak podrške i obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

FOTO: Han info FOTO: Han info

Srbija se i ove godine priključuje globalnoj UN kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ sa porukom ženama da nisu same i da ne čekaju kraj pandemije da prijave nasilje.

Usled pandemije korona virusa, rizik da žene budu žrtve nasilja je povećan, dok smo svi pod tenzijom i uplašeni za zdravlje, bezbednost i finansije.
 
Stoga se Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i UN Women, uz podršku Delegacije EU u Srbiji i norveške ambasade, danas priključuju obeležavanju globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, pod sloganom „Nisi sama, prijavi nasilje!“.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: