MUP: Evakuacija i pomoć poplavljenima u Zlatokopu

Lokalne vesti - Sreda 13.01.2021 - 09:59

Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka, saopštio je MUP.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u akciji FOTO: MUP Srbije Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u akciji FOTO: MUP Srbije
Prema navodima MUP-a, evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest osoba iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša.
 
Usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava: na teritoriji gradova Niša i Leskovca, na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Medveđa, Vladičin i Gadžin Han, Kuršumlija, i zbog obilnih snežnih padavina, na delu opštine Prijepolje (za šest mesnih zajednica).
 
Na teritoriji Pčinjskog Upravnog okruga tokom popodneva pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop izvršili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava.
 
Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Vranja su i dalje na terenu.
 
Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje na teritoriji Pčinjskog Upravnog okruga tokom popodneva u utorak vršili su crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska, Kupinince i Zlatokop
 
Takođe, pripadnici VSB Vranje evakuisali su četiri osobe u selu Zlatokop
 
Trenutno su angažovani na crpljenju vode iz podrumskih prostorija na teritoriji Vranja, u selu Zlatokop i gradskoj opštini Vranjska Banja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: