MUSTAFA: Počeli radovi na izgradji objekta posvećenog komandantu Lešiju

Lokalne vesti - Sreda 21.04.2021 - 10:24

Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, potvrdio je, da su na brdu iznad Velikog Trnovca počeli radovi na izgradnji objekta posvećenog Ridvanu Ćazimiju, komandantu terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, poznatijeg kao komandant Leši.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Mustafanem ainformaciju kad će radovi biti završeni, niti da li za izgradnju postoje dozvole, jer, kako navodi, on nije deo inicijative za izgradnju.

On je rekao da se to može nazvati memorijalnim kompleksom, spomen-parkom ili nekim trećim imenom, ali će u suštini to biti mesto na kome će se negovati sećanje na komandanta Lešija.


- To je deo naše istorije, država treba da prihvati da postoje ljudi koji su deo te istorije. Oni su amnestirani, pa mi iz Bujanovca, Preševa i Medveđe komandanta Lešija doživavljamo kao heroja naše novije istorije - rekao je Mustafa.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

21.04.2021. , 10:28
A2