Muzeji za 10: Celodnevni programi u Vranju u narednih sedam dana

Lokalne vesti - Petak 13.05.2022 - 11:37

Narodni muzej u Vranju će i ove godine biti deo manifestcije Muzeji za 10, nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj u Srbiji i jedinstvenoj u Evropi.

Deo stalne postavke muzeja FOTO: D. Ristić/OK Radio Deo stalne postavke muzeja FOTO: D. Ristić/OK Radio
Manifestacija traje od 14. do 20. maja, a ove godine 18. Evropska noć muzeja obeležava se u subotu, 14. maja.
 
Narodni muzej u Vranju tokom manifestacije otvoriće vrata svojih objekata: Pašinog konaka, Muzej kuće Bore Stankovića i Galerije za sve posetioce sutra, 14. maja, od 8 ujutru do ponoći, dok će od utorka do petka radno vreme svih objekata biti od 8 do 20 časova
 
U Pašinom konaku Vranjanci će moći da razgledaju nedavno otvorenu stalnu postavku Narodnog muzeja, dok će istog dana u Galeriji od 19 sati biti otvorena izložba pod nazivom ,,Nove akvizicije 2015- 2021’’.  
 
Reč je o izložbi umetničkih dela otkupljenih za zbirku savremene umetnosti Odeljenja istorije umetnosti vranjskog muzeja na osnovu konkursa i po podršci Ministarstva kulture.  
 
U Muzej kući Bore Stankovića u sredu, 18. maja, od 18 sati i 30 minuta biće prikazana tv drama ,,Bora pod okupacijom’’
 
Tokom trajanja manifestacije ulaz će biti besplatan.
 
Manifestcija Muzeji za 10 se održava po osmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: