Nada babica među NAJ ŽENAMA za 2018. godinu

Lokalne vesti - Petak 01.02.2019 - 11:40

Nada Stošić, babica iz Vranja, koja je u svom radnom veku porodila preko 21.000 žena sa juga Srbije, našla se među naj ženama u izboru časopisa "Blic žena".

Nada Stošić, babica - heroj FOTO: S. Tasić/OK Radio Nada Stošić, babica - heroj FOTO: S. Tasić/OK Radio
Nada Stošić je u užem izboru za jednu od deset naj žena u Srbiji u ovogodišnjem izboru „Blic žene“.
 
Cilj izbora koji se održava već 12 godina je da se afirmišu i javnosti predstave obične žene neobične snage koje su se trudom, plemenitošću, dobrotom i hrabrošću izdvajaju od drugih. 
 
Podsetimo, priču o Nadi, je prvi u Srbiji objavio OK Radio u svom tekstu od pre četiri godine.
 
Ovu rođenu Slovenku iz Maribora, ljubav je dovela u Vranje, gde se posvetila pozivu babice koji joj je odredio budući život.
 
Tokom 37 godina rada na Ginekološkom odeljenju vranjske bolnice Nada je porodila više od 21.000 žena.
 
- Srećna sam što je uz moju pomoć na svet došlo toliko beba. To je čitav jedan grad. Sada na porođaj dolaze žene čije sam majke porodila pre dvadesetak i više godina.
 
Često se događa da dođu i traže da baš ja prisustvujem njihovom porođaju. Moja najveća nagrada je zdrava beba i suze radosnice u očima roditelja - rekla je Nada Stošić u razgovoru za OK Radio.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: