NAGRADA SLAĐANA VELJKOVIĆ: Konkurs i za najbolju reportažu KORONA U SRBIJI

Lokalne vesti - Petak 01.05.2020 - 10:15

Ove godine po drugi put biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“.

Foto: D.Ristić/OK Radio Foto: D.Ristić/OK Radio

S obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su novinari u uslovima vanrednog stanja bili prinuđeni da izveštavaju o COVID -u 19, organizacioni odbor za dodelu nagrade na juče održanoj sednici doneo je odluku da ove godine pored postojećih nagrada uvede još jedno nenovčano priznanje za najbolju reportažu sa temom Korona u Srbiji.

Podsećamo vas da će ove godine kao i prošle biti dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra.

Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija “Alfa-Plam” iz Vranja.


Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

Nagrada za najbolju reportažu


Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima

Nagrada za novinarski poduhvat


Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima
koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15.juna 2020 godine.

U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. godine do 15.juna 2020. godine.


Podsećamo da smo odabrali dan njene smrti za dodelu nagrade, jer želimo da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju.

Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije BAT iz Vranja pomogli su nam da po prvi put dodelimo priznanja.


Zahvaljujući pomoći grada Vranja upriličena je i izložba fotografija “Jedna karijera u 50 slika”, čije otvaranje je upriličeno iste večeri. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji “Alfa plam” koja će ove godine nagraditi dobitnike.

Kompanija Alfa-Plam iz Vranja jedna je od najuspešnijih u Srbiji. Alfa-Plam je lider u proizvodnji grejnih tela u regionu i spada u top 5 u Evropi.

Pored uspeha u svojoj delatnosti, Alfa Plam se može pohvaliti i realizacijom mnogobrojnih aktivnosti
u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Pre svega, po pitanju poštovanja svih važećih propisa kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i svim ostalim interesnim grupama (akcionari, dobavljači, kupci).

Kompanija Alfa - Plam je regionalno poznata i po projektima kojima pomaže socijalno ugroženim grupama stanovništva kroz razne vidove donacija.

Važno je  istaći i da većina proizvoda ispunjava stroge standarde izvoza u EU što ih čini ekološki podobnim i u čemu se sastoji doprinos kompanije zaštiti životne sredine.


Za realizaciju projekata društvene odgovornosti Alfa-Plam je dobila i nagradu Društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna Komora Srbije.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: