Nagrade dramskoj sekciji vranjske Gimnazije na 26. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije

Lokalne vesti - Ponedeljak 15.04.2024 - 10:45

Učenici Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, članovi dramske sekcije, osvojili tri nagrade na 26. pozorišnim susretima dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu.

Foto:Gimnazija Bora Stanković Foto:Gimnazija Bora Stanković
Predstava "Sudije" proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik prve nagrade  inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića "Vođa" i "Danga", takođe dobila je nagrade za scenski govor, scenski pokreti i za najbolju predstavu u celini. Od velikog broja prijavljenih predstava selektor Miroslav Petrović, glumac, odabrao je 11 koje su ušle u takmičarsku konkurenciju, iz Beograda, Niša, Aleksinca, Požarevca, Kragujevca, Valjeva i Prokuplja. 
 
U predstavi učestvuje 18 učenika svih razreda, scenario i režiju potpisuju učenice Milica Danev i Emilija Arsić, scenografiju Aleksandar Đorđević, profesor likovne kulture. 
 
"Iako smo očekivali i nadali se, oduševljeni smo uspehom. Iza njega stoji dugotrajan višemesečni rad, istrajnost, talenat i već dokazana kreativnost naših učenika. U okviru projekta "Obogaćen jednosmenski rad - kreativne dramske radionice" radili smo na predstavi čak i za vreme zimskog raspusta.
Ovo je naš najveći uspeh do sada, ujedno i podstrek i obaveza u godinama koje dolaze", kaže Nela Dimitrijević, mentor dramske sekcije.
 
Nagrade će dobitnicima biti svečano uručene u sredu 17. aprila u Kragujevcu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: