Nagrade najboljim studentima: MANJI BROJ od očekivanog

Lokalne vesti - Četvrtak 18.01.2018 - 09:27

Na zvaničnom gradskom sajtu objavljena je rang lista najuspešnijih studenata sa teritorije Vranja, koji konkurišu za nagrade koje dodeljuje Grad.

Manjak odličnih studenata u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio Manjak odličnih studenata u Vranju FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na javni poziv za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji grada Vranja, podneto je ukupno 46 prijava, od kojih je utvrđeno da 24 ispunjavaju propisane uslove, 16 ne ispunjavaju, pet prijava je sa nepotpunom dokumentacijom i jedna je neblagovremeno podneta.

Prema ranijim najavama, gradske vlasti su odlučile da iz lokalnog budžeta nagrade 30 studenata sa po 20.000 dinara.

Prema objavljenoj rang listi, samo 24 studenata ispunjava uslov da u toku studiranja ima prosečnu ocenu od najmanje 9,25.

Uz to, uslovi su i da su redovni studenti visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, da su redovni studenti od 3-6. godine osnovnih akademskih ili strukovnih studija, ili studenti master studija, da su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i da nisu izgubili, odnosno obnovili, nijednu godinu studija, kao i da imaju prebivalište na teritoriji grada Vranja.

Na ovaj predlog rang liste se može uložiti prigovor u pisanoj formi Gradskom veću, u roku od osam dana od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu grada Vranja.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: