Najavljena premijera "Narodne drame"

Lokalne vesti - Četvrtak 18.10.2012 - 13:42

Predstava „Narodna drama“ po tekstu Olge Dimitrijević u režiji Snežane Trišić i izvođenju vranjskog ansambla otvoriće ovogodišnje 32. po redu „Borine pozorišne dane".

Sa lica mesta Sa lica mesta
Snežana Trišić, rediteljka predstave kaže da se radi o potpuno novom i drugačijem talasu u savremenoj dramaturgiji  i da priča o ljubavi dve žene pokreće ključne probleme u srpskom društvu. 
 
- Tema je vrlo delikatna i najbukvalnije govori o položaju žene u našem društvu – napominje Trišićeva. 
 
Rediteljku kako je rekla vrlo zanima kako će Vranjanci reagovati na predstavu.  
 
- Imam nameru da otkrivam nove dramske pisce i pravce. Tekst Olge Dimitrijević odlikuje orginalan način pisanja i u sadržju i u formi. Tema  komada je izuzetno društveno angažovana  - kaže Trišićeva.
 
Glumica Milica Trifunović, inače gostujuća glumica u predstavi, kaže da su uslovi rada bili čudni, zbog svih okolnosti u kojima se našlo vranjsko pozorište, ali da je zadovoljna kako je sve urađeno. 
 
Tamara Stošić, glumica vranjskog teatra naglašava da je uloga koju je odigrala bio veliki izazov za nju. 
 
- Mislim da sam privilegovana i vrlo srećna i radovala sam se sve vreme dok sam radila na ovoj ulozi i ona će biti nekakav moj pečat  kada iza mene ostane nekakva pozorišna priča – kaže Stošićeva. 
 

Premijera predstave je u Domu vojske 20. oktobra sa početkom u 20 sati.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: