Najavljeni "Borini dani"

Lokalne vesti - Četvrtak 11.10.2012 - 13:07

Ovogodišnji 32. po redu „Borini pozorišni dani“ biće smotra revijalnog karaktera, najavljeno je iz Organizacionog odbora.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Zbog činjenice da je Pozorište do temelja izgorelo 2. jula ove godine, "Borini dane" za 2012. godinu biće održani u sali Doma vojske. 
 
Dešavanja počinju 20. oktobra, izložbom skica i kostima Zore Živadinović Davidović, unuke Bore Stankovića pod nazivom  „Da se ne zaboravi“ u Galeriji Muzeja.  
 
Radmila Đorđević v.d direktora teatra, kaže  da će istog dana festival biti otvoren premijerom „Narodne drame“ Olge Dimitrijević, u režiji Snežane Trišić i izvođenju vranjskog ansambla. 
 
Narednog dana gosti iz Šapca, „Scena maska“, izvešće predstavu „Klara dogodilo se nešto neočekivano“. 
 
Time se njihovo gostovanje ne završava, jer će sutradan izvesti monodramu „Zoran Radmilović“. 
 
Teatar „Madlenijanum“ nastupa 23. oktobra, predstavom „Tajna Grete Garbo“ u kojoj glavnu ulogu igra Tanja Bošković. 
 
Pretposlednjeg dana na manifestaciji gostuje Zijah Sokolović sa monodramom  „Kabares kabarei“.  U pratećem programu planiran je i razgovor sa ovim velikanom glumišta. 
 
Festival se završava predstavom „A gde su kokoške“ u izvođenju glumica beogradske ustanove kulture, pozorišta „Vuk Karadžić“.
 
Istog dana biće predstavljena knjiga Spasoja Ž Milovanovića „Dramsko stvaralaštvo doktor Vojislava Jovanovića Maranboa“.  
 
- Sve predstave tematski su vezane za sudbinu glumaca, da umetnost ne zaćuti, da nas taj nemili događaj koji nam se desio ne ućuti. Mi moramo i nastavljamo da radimo - kazala je Đorđevićeva. 
 
Prema rečima direktorke vranjskog teatra, karte će već biti u prodaji od sutra. Komplet ulaznica je  2.500 dinara. 
 

Đorđevićeva kaže da prema računici 32. „Borini pozorišni dani“ ne bi trebalo da koštaju više od dva miliona dinara. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: