Najbolje iz Srbije: Vranjski osnovci PRVA PREPORUKA na sajtu PREDSEDNIKA SRBIJE

Lokalne vesti - Subota 26.09.2020 - 12:02

Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije pokrenula je onlajn platformu preko koje će promovisati pojedince, ideje i projekte, koji u najboljem svetlu predstavljaju našu zemlju.

Vredni vranjski osnovci FOTO: Promo Vredni vranjski osnovci FOTO: Promo
Prva priča objavljena na platformi sajta predsednika Srbije je priča o onlajn kuvaru i preporučenim tradicionalnim jelima đaka O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Vranja.
 
OK Radio je već pisao o projektu onlajn Multietnički kuvar koji je realizovan u maju i junu školske 2019/20, tokom trajanja pandemije izazvane virusom korona.
 
Naime, u okviru seminara na temu “Unapređenje međuetničke saradnje Vranja i Tutina osnaživanjem žena i devojčica pripadnica etničkih manjina i umrežavanje relevantnih aktera iz lokalnih sredina” u saradnji sa NEXUS -om, tim OŠ “Vuk Karadžić” u Vranju odlučio se da napravi onlajn Multietnički kuvar.
 
Projektom su obuhvaćena 52 učenika od prvog do osmog razreda, među kojima su 20 romske nacionalnosti.
 
Đaci su imali zadatak da izaberu neko od jela tradicionalne kuhinje i da ih pripreme uz pomoć ukućana, pri tom snimajući ceo proces kuvanja.
 
Projekat je uspešno završen, a rezultat je dvadesetjednominutni video kuvar u kome se, osim načina pripreme, nalaze i recepti.
 
Priča o projektu vranjskih osnovaca objavljena je na sajtu predsednik.rs, a možete je pročitati OVDE.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: