Naknada za unapređenje i zaštitu životne sredine omogućena elektronskim putem na portal LPA

Lokalne vesti - Sreda 15.07.2020 - 09:37

Ove godine, tačnije od subote 18. jula, na Portalu LPA (lpa.gov.rs) biće omogućeno elektronsko podnošenje prijava sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine (EКO taksa) na Obrascu 1 za 2020. godinu. Obaveštavaju se obveznici naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine – preduzetnici i pravna lica koji obavljaju određene aktivnosti koje utiču na životnu sredinu, da 31. jula 2020. godine ističe rok za podnošenje prijave na Obrascu 1 za 2020. godinu.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Napomene u vezi unosa podataka u prijavu - Obrazac 1:

- potrebno je u prijavi navesti period  i godinu na koje se prijava odnosi (pošto podatak o periodu nije sastavni deo obrasca),

- unosi se tačan iznos godišnjeg prihoda iz prethodne godine (ne u hiljadama dinara),


- u polje „jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost“ unosi se ukupan broj jedinica lokalnih samouprave, odnosno gradskih opština u kojima obveznik naknade obavlja pretežnu delatnost.

Prijave za prethodnu 2019. godinu, za period od 07. do 31. decembra, ne mogu se podnositi elektronski.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: