Nakon katastrofe u Albaniji: Pripravnost u Vranju i preporuka za NE DAJ BOŽE

Lokalne vesti - Sreda 27.11.2019 - 13:48

Na 10. vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Vranja, razmatrani su događaji nastali usled elementarne nepogode-zemljotresa u neposrednom okruženju Republike Srbije.

Serija potresa zahvatilo region Serija potresa zahvatilo region
U vezi sa tim, doneta je Preporuka za postupanje građana u slučaju zemljotresa, prenosi zvanični gradski sajt.
 
Takođe, donet je zaključak kojim su stavljeni u pripravnost, u naredna 72 časa, subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Vranja, članovi Gradskog štaba za vanredne situacije, stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje u slučaju zemljotresa i poverenici civilne zaštite, a u cilju preduzimanja neophodnih preventivnih mera i aktivnosti za reagovanje u slučaju nastanka zemljotresa.
 
Dva razorna zemljotresa koja su juče potresla Albaniju i tokom kojih je tragično nastradalo više od 20 osoba, praćen je novim malim zemljotresima i povećanjem broja povređenih i preminulih.
 
Broj onih koji su izgubili život porastao je na 25, a albanske vlasti otkrile su da je 45 ljudi izbavljena iz ruševina u ni malo lakim uslovima i u vrlo teškom zdravstvenom stanju.
 
Albaniju su jutros za dva sata pogodila četiri manja zemljotresa jačine od 2,9 do 3,5 stepeni Rihtera. Poslednji je zabeležen 25 kilometara od Tirane.
 
U jutarnjim satima zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale, pogodio je Bosnu i Hercegovinu.
 
Zemljotres je registrovan 23 kilometra od Nevesinja, gde je i juče bio epicentar zemljotresa, kao i 45 kilometara od Sarajeva, naveo je Evromediteranski seizmološki centar.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: