NAŠ SVET, NAŠA PRAVILA: Bogojavljenje naša krsna slava

Lokalne vesti - Utorak 22.01.2019 - 10:14

Udruženje građana „Naš svet, naša pravila“ odlučilo je da stane pod okrilje jednog svetitelja, kome će se kao svom molitveniku pred Gospodom obraćati i koga će kao zaštitnika udruženje poštovati.

U prostorijama udruženja. Foto: Lična arhiva U prostorijama udruženja. Foto: Lična arhiva

Odlučili su da preuzmu jednu godišnju versku-svetkovinu i redovno je obeležavaju i poštuju.

Za svoju krsnu slavu odabrali su Bogojavljenje, koje se obeležava 19. januara i predstavlja jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika, kada se prema Bibliji posle krštenja Isusa Hrista u reci Jordan, Sveti Duh u vidu goluba spustio na rame Isusovo i začuo se glas Boga Oca s neba.

Time se Bog javio u tri ličnosti: Oca, Sina i Svetog Duha.

Kako nalažu običaji, prostoriju koja predstavlja sedište udruženja u okviru vranjske Gimnazije „Bora Stanković“, osveštao je protojerej Siniša Piljanović sa đakonom Aleksandrom i čtecom Nenadom, dok su u ranim jutarnjim satima predsednik udruženja Gordana Nikolić, sa još dva člana, Đorđem Stojanovićem i Anjom Kafedžiskom, isekli slavski kolač u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Vranju.

Specijalni gost bila je predstavnik Gimnazije direktorka Suzana Mišić Stanković, koja je svojim prisustvom uveličala ovo slavlje.

Uz plamen slavske sveće i miris tamjana prvi slavski dan ova “porodica”, koja broji 17 članova, provela je u miru i ljubavi, koji su bili kruna divne praznične atmosfere, s nadom da će narednih godina na ovaj, njima sveti dan, uz njih biti mnogobrojni saradnici i prijatelji.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: