„Naš vojnik, naš heroj“: Nagrade stigle i u Vranje

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.04.2024 - 10:09

Pobednicima tradicionalnog konkursa namenjenog osnovcima „Naš vojnik, naš heroj“ uručene su nagrade u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba. Tema ovogodišnjeg nagradnog konkursa u kategorijama srpski jezik, likovna kultura i tehnika i tehnologija bila je „Velike bitke Velikog rata”.

Foto: MOD Foto: MOD

Mladi autori najkreativnijih radova i njihovi mentori nagrađeni su besplatnim sedmodnevnim boravkom u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju na Tari, u Vrnjačkoj Banji i Moroviću.  

Na ovogodišnjem konkursu „Naš vojnik, naš heroj“ u uzrastu od prvog do četvrtog razreda, u kategoriji srpski jezik, prvo mesto i nagrada za najbolji literarni rad pripala je Davidu Matejiću, učeniku četvrtog razreda OŠ „Mića Stojković“ iz Umčara, koji pohađa istureno odeljenje u Dražnju, i učiteljici Nadi Mlinar.


Drugo mesto osvojile su Vila Sokolović, učenica četvrtog razreda OŠ „Radoje Domanović“ iz Vranja, i učiteljica Ana Mikić, dok je treća nagrada dodeljena Davidu Mitroviću, učeniku drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Prilužja, i učiteljici Zorici Minić.

Šampionsku poziciju u kategoriji tehnika i tehnologije zauzeli su Aleksandra Jović, učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Vranja, i nastavnik Zdravko Veličković.

Drugo mesto pripalo je Vojinu Andonoviću, učeniku sedmog razreda OŠ „ Dr Zoran Đinđić“ iz Niša, i nastavniku Milošu Petroviću, dok su na trećem mestu Miloš Pandurović, učenik sedmog  razreda OŠ „Laza K. Lazarević“ iz Šapca, i nastavnica Dušica Stojanović Marković.




 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: