Nastava onlajn, ocenjivanje u učionicama: Kako će to izgledati

Lokalne vesti - Četvrtak 25.03.2021 - 13:39

Na snazi je i dalje odluka da mlađi osnovci pohađaju časove u školama, a da stariji osnovci i srednjoškolci idu onlajn, ali je uvedena i jedna novinu.

Uslov je da učenici dolaze u manjim grupama FOTO: Getty Images Uslov je da učenici dolaze u manjim grupama FOTO: Getty Images
Naime, Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da, dok traje nastava na daljinu, u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu da odgovaraju i budu ocenjeni ili poprave ocenu
 
U skladu s odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo je danas definisalo uputstvo i prosledilo ga školskim upravama.
 
Kako saznaju nacionalni mediji, svaka škola će u skladu sa svojim mogućnostima ili potrebama odrediti dinamiku, a uslov je da učenici dolaze u manjim grupama, svakako uz nošenje maski i držanje distance.
 
Direktori i nastavni kadar organizovaće propitivanje i ocenjivanje u skladu sa potrebama đaka i mogućnostima koje prostor u školi dozvoljava.
 
Podsećamo na epidemiološke mere koje su ranije propisane, a koje i dalje važe:
 
- Učenici, nastavno i nenastavno školsko osoblje ne treba da dolaze u školu ukoliko imaju povišenu telesnu temperaturu i/ili simptome respiratorne infekcije.
 
- Pre odlaska u školu, roditelji bi trebalo deci da provere telesnu temperaturu
 
- Pridržavanje mere fizičke distance po kojoj svaki đak treba da sedi sam u klupi, a boravak u učionicama treba da bude sa najviše 15 đaka na četiri metra kvadratna po detetu
 
- Školsko nastavno i nenastavno osoblje sve vreme boravka u školi treba da nose maske.
 
- Masku učenik treba da nosi pri ulasku u školu pa sve do dolaska do svoje klupe.
 
- Maska se obavezno koristi i prilikom odgovaranja i svakog razgovora.
 
- Maska se obavezno koristi i prilikom bilo kojeg kretanja van klupe.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: