Nastavlja se akcija KNJIGA ZA ZDRAVSTVENI CENTAR

Lokalne vesti - Petak 22.03.2019 - 11:47

Književnica, slavni romansijer, bajkopisac, esejista i prevodilac Grozdana Olujić preminula je u 85. godini u Beogradu, a prošle godine, donirala je Zdravstvenom centru Vranje neke od naslova iz svog bogatog stvaralaštva.

Knjige donirala i Grozdana Olujić. Foto: ZC Knjige donirala i Grozdana Olujić. Foto: ZC

Pored svih najvažnijih domaćih nagrada - tri nagrade Zmajevih dečjih igara, priznanja “Politikinog zabavnika”, “Mlado pokolenje”, “Zlatni leptir”, “Stara maslina”, NIN-ova nagrada, “Bora Stanković” za celokupno delo, Grozdana Olujić dobila je i nagradu Svetske akademije za umetnost i kulturu.

Knjige su joj prevedene na 36 jezika.

U akciji „Knjiga za zdravstveni centar", koju je pokrenulo Udruženje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), prikupljeno je preko 2000 naslova za potrebe mini bolničkih Biblioteka.

Akciji doniranja knjiga biblioteci Zdravstvenog centra Vranje do sada pridružila se i Narodna biblioteka Srbije sa 373 primeraka knjiga i 180 publikacija, gradska Biblioteka “Bora Stanković”, Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva i mnogi pojedinci.

Predsednica Upravnog odbora Udruženja za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost Jelena Stojković, rekla je povodom nedavne donacije knjiga Službi za psihijatriju da je akcija i dalje u toku i da svi koji žele mogu obogatiti bolničke Biblioteke.

- Nedavno smo jedan manji broj knjiga dostavili Dnevnoj psihijatrijskoj Bolnici u Vranju.

Ovo odeljenje zaista ima prostor i ljude koji
se trude da na svaki način oplemene okolinu u kojoj rade, kako bi pacijentima bilo što udobnije.

Biblioteka u ovoj bolnici je ufazi opremanja te pozivamo sve ljubitelje pisane reči da daju doprinos opremanju
- kaže Stojkovićeva.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: