Natalija najbolje besedila u Gimnaziji

Lokalne vesti - Utorak 26.03.2013 - 11:11

Natalija Stojmenović , učenik trećeg razreda gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja te škole u besedništvu.

Ovako ej bilo na besedništvu u Gimnaziji u Vranju Ovako ej bilo na besedništvu u Gimnaziji u Vranju

Takmičenje  vranjskih  gimnazijalaca, četvrtu godinu za redom, održano je u ponedeljak uveče na temu „Mnogo je ljudi, redak je čovek“.

Prema pravilima takmičenja, učesnici su besede morali da napišu sami,  jedino je bilo dozvoljeno korišćenje citata.
 

Prijavilo se 13 takmičara, uz posebnost da je ovom prilikom dvoje takmičara nastupalo zajedno.

Pobednica Natalija Stojmenović  dobila je novčanu nagradu od 5.000 dinara, inače  poklon jednog  dela  Nastavničkog veća ove škole.

Natalija kaže da je ovo treći put kako se takmiči i da smatra da sve ovo ima višestruku korist za svakog takmičara.

- Ovo je lep način da kažemo ono što mislimo, a da ljudi pri tom  procene da li naše ideje nešto vrede.

Srećna sam zbog prvog mesta, a novčanu nagradu ću podeliti sa ukućanima – kaže ova zadovoljna  gimnazijalka.
 

Drugo mesto pripalo je Danici Mitić, koja je dobila  ček  u iznosu od 3.000 dinara za kupovinu u vranjskoj pafimeriji „Kristina”.

Trećeplasirana je Jana Stanković, koja će u kafani „Kod Tatabita“, dobiti   večeru za dvoje.

Suzana Mišić,  profesorka srpskog jezika u ovoj školi, inače organizator dešavanja, uz asistenciju kolegenice Tanje Rusimović,  kaže da  ovo nije samo takmičenje u besedništvu, već i prilika da publika uživa u performansu  gimnazijalaca, osmišljenog za ovu priliku.   

- Ideja je potekla pre nekoliko godina i to od direktora Gimnazije.  Pokazala se kao  dobra i svake godine sve uspešnija.  
 

Ovo je odlična prilika  za omladinu, jer  tu sazrevaju njihove ideje, misli, ali i stiču samopouzdanje.

Pored izuzetnih besednika, večeras smo imali prilku da uživamo i u scenskom nastupu naših đaka,  kroz  prikaz savremenih  priča Mome Kapora – kaže Mišićeva.

Žiri kome je predsedavao direktor Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju,  Dragan Ilić, činili su još i Slavica Stepanenko, profesorka  književnosti, Ljubica Zdravković – Džonov, novinar,  Milan Đorđević,  sveštenik i profesor  teologije i Tijana Đorđević, profesor filozofije.


Pored tri nagrađene gimnazijalke, učestvovali su  još i Anđelika Konatarević, Simonida Stamenković, Zoran Stamenković, Jelena Simonović, Nemanja Malinović, Emilija Stamenov, Vladimir Stevanović,  Marija Ilić, Jovan Milenković i Katarina Micić.
 

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: