Naučnici iz Srbije i Bugarske na Vlasini: Kako unaprediti razvoj nedovoljno razvijenih opština

Lokalne vesti - Sreda 22.09.2021 - 11:05

Ministar Novica Tončev i konzul Republike Bugarske Petar Danov svečano su otvorili trodnevni okrugli sto na Vlasini, kome prisustvuje naučna zajednica Srbije i Bugarske.

FOTO: S. Tasić/OK Radio FOTO: S. Tasić/OK Radio
Teme skupa su iz oblasti kapitalnih infrastrukturnih ulaganja, državne pomoći i subvencija, razvoja neiskorišćenih prirodnih i privrednih potencijala, podizanja obrazovnog, zdravstvenog, kulturnog i sportskog nivoa aktivnosti, kako bi stanovnici tih opština videli nadu za bolji, kvalitetniji i sadržajniji život.
 
Cilj ovog skupa je  pronalaženje održivih rešenja za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština iz oblasti ekonomskog i društvenog razvoja.
 
- Ključna namera Vlade Republike Srbije jeste rad na osposobljavanju nerazvijenih i devastiranih opština za njihovo kvalitetno i efikasno funkcionisanje i podsticanje održivog ekonomskog razvoja
 
Zato je izuzetno važan uloga Kabineta na čijem sam čelu jer mi zajedno, svakoga dana, radimo na ostvarivanju ovih ciljeva i neprestano ohrabrujemo lokalne samouprave da predlažu projekte koje će doprineti poboljšanju situacije.
 
Naš najvažniji zadatak jeste da povećamo kvalitet života lokalnog stanovništva i da održimo i unapredimo demografske strukture koje će obezbediti održiv socio-ekonomski i demografski razvoj i ovih delova Srbije. 
 
Moja najvažnija poruka je da moramo da stvaramo zdrave osnove za generacije koje dolaze, da nam se deca više rađaju, da napreduju i da se razvijaju u mestima gde su rođeni - izjavio je Tončev.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: